Yau Fong 84 let


Čínský herec, režisér, kaskadér, akční choreograf, spisovatel, scenárista, producent a produkční manažér Yeh Fang, známý také jako Fong Yau, se narodil v Číně roku 1939. Svou první roli ztvárnil v komerčně úspěšném Return of the One-Armed Swordsman (1969) s Wangem Yu. Cheh Chang, který Yeh Fanga přivedl k Shaw Brothers, ho zde obsadil do role černého šermíře. Následovala hlavní role v The Bloody Fists (1972) s Kuan Tai Chenem a v Ninja Terminator (1972), kde zdatně sekunduje Wai Man Chanovi. Přichází další velké role v Tough Guy (1972) s Likem Cheungem, nebo role thaiboxera Chalabaha, kterou utkvěl v The Bloody Fight (1972).

V 80.letech točí již méně, ale stále ve větších rolích, například v krimitriádě The Club (1981) s Wai Man Chanem, v kultovním snímku Legend of a Fighter (1982) má cameo Sanaky seniora, menší roli má v komerčně úspěšném dramatu Hong Kong, Hong Kong (1983) a zahrál si i v rovněž úspěšných hororech Brutal Sorcery (1983) a Curse (1985). Hrál v komerčně velmi úspěšných akčních limonádách Flaming Brothers (1987), nebo v City on Fire (1987).

V 90.letech se začal znovu věnovat produkci, scénářům a režii svých filmů, ovšem v drsném ratingu III., přesto získával milionové tržby. Jako herce jste Yeh Fanga během 90.let mohli vidět ještě v megaúspěšné peckovačce Gangland Odyssey (1990) s Andy Lauem a Wai Man Chanem, nebo v Godfather's Daughter Mafia Blues (1991) s Fungem Hak On, nepočítáme-li jeho vlastní erotické dramata. Jako herec Yeh Fang ztvárnil jen 50 rolí, ale většina z nich je pamětihodná.


4.11.1939
Thajsko
Yau Fong csfd

Yan jiang gou hunBo li qiang de aiMr. XLie huo qing chouWu hui xing dongYi dan xiong xinFu lu shuang xingCity on FireGong woo lung foo moonSi da tian wangTian shaDu zhouDu guHong Kong, Hong KongHuo Yuan-JiaWu tingBruce a štípačka jak železný prstJeet Kune the Claws and the Supreme Kung FuPotulní bojovníciYan bao fuDragon on FireBruce Lee v PodsvětíJiang nan ba da xiaPo jieRen ba zhaoShi da sha shouGu huo lao xun chunThe Greatest Thai BoxingYi shan wu huBlack GuideChu baDa chu haiHei dai chou qiuKiller in the DarkMa tou da jue douMo gui tian shiShi po tian jianXiao ba wangHei ming danKrvavé pěstiKrvavý bojYing hanDu bei dao wangQian mian mo nuYu luo chaFour Beautiful Amorous GhostJian moWitchcraft vs. Curse


Aktualizace osobnostního profilu Yau Fong: 8.11. 2023 08:06