P.B.CH. 59 let


P. B. Ch., vlastním jménem Petr Chovanec, písmeno B v iniciálech znamená Břetislav, se narodil v Praze 4. prosince 1964 a je českým baskytaristou a zpěvákem. Nejvýrazněji se proslavil jako baskytarista hudební skupiny Lucie a skupiny Wanastowi Vjecy.

V roce 1985 se stal členem skupiny Prášek, kde poznal Roberta Kodyma. Skupina několikrát změnila své jméno, které se nakonec ustálilo na "Lucie". Ta se ovšem rozpadla a P. B. Ch. s Kodymem účinkovali v jiných skupinách. V roce 1987 vznikla nová sestava Lucie už s Davidem Kollerem a Michalem Dvořákem. V roce 1988 P. B. Ch. s Kodymem dostali nabídku na natočení několika písní a tím vznikly Wanastowi Vjecy.

V současnosti je P. B. Ch. členem znovuoživlé Lucie a v roce 2016 společně s Davidem Kollerem, Robertem Kodymem a Michalem Dvořákem natočil snímek Lucie: Příběh jedný kapely, který mapuje spletitou cestu jedné z nejúspěšnějších kapel na české scéně.


4.12.1964
Praha, Československo
P.B.CH. csfd

PopStoryEVOLUCIE 2018Lucie: Příběh jedný kapelyLucie 2014Lucie před LuciíMaking of Megakoncert Lucie 2014Lucie v opeřeTurné SlunečniceLucieLucie Live pražská Lucerna ’92Lucie TourWanastowi Vjecy: Kdo se bojí, nesmí do nebeWanastowi Vjecy - Otevřená zlomenina srdečního svaluWanastowi Vjecy: Otevři očiWanastowi Vjecy: V princeznáchWanastowi Vjecy - KouzloWanastowi Vjecy - AnděléWanastowi Vjecy - NaháWanastowi Vjecy: Sbírka zvadlejch růžíLucie: Černí anděléLucie - Černý kočky mokrý žábyNárod sobě - kultura toběČeský Slavík 202225. Ceny Anděl7 pádů Honzy DědkaNa plovárněGalahitparáda 1992Galahitparáda Silvestr 91Noc je zlá aneb ráno je moudřejší večera


Aktualizace osobnostního profilu P.B.CH.: 8.3. 2024 13:51