Denise Crosby 66 let


Vlastním jménem Denise Michelle Crosby se narodila 24. listopadu 1957 v kalifornském Hollywoodu. Je nemanželskou dcerou baviče Dennise Crosbyho, člena velice umělecky činné rodiny Crosbyů (například jejím dědečkem byl komik Bing Crosby). Po jejím narození podala Denisina matka na otce žalobu o určení otcovství. Průběh soudního procesu byl pozorně sledován bulvárními médii a Denisin otec se jen pár dní po vynesení verdiktu oženil s jednou herečkou. Denise, ovlivněna rodinným prostředím, si velmi brzy vybrala hereckou dráhu.

V roce 1983 se vdala za herce a režiséra Geoffreyho Edwardse, takže se stala snachou režiséra Panterovské série Blakea Edwardse. S Geoffreym se rozvedla v roce 1990. Nejslavnější Denisina role přišla v roce 1987, když vyhrála konkurz na roli poradkyně Deanny Troi v úspěšném sci-fi seriálu STAR TREK: NOVÁ GENERACE. Nakonec ale ztvárnila postavu bezpečnostního důstojníka Tashi Yarové. Vydržela pouhou první sezónu. Když ohlásila svůj plánovaný odchod, scénáristé napsali epizodu, kde Tasha umírá. Důvodem jejího rozhodnutí byla nespokojenost s vývojem postavy. “Nemohla jsem celou dobu jen stát na můstku a čekat na kapitánovy rozkazy” řekla v rozhovoru na vysvětlenou.

Svého odchodu brzy litovala. Jak se později nechala slyšet, kdyby tehdy tušila, jak velký bude mít seriál úspěch, svůj odchod by si ještě rozmyslela. Díky zápletkám s přesuny v čase si ale zahrála v několika dalších dílech zmíněné série.

Koncem osmdesátých se objevila v několika hororech, ve dvou z nich ztvárnila velmi podobnou postavu – matku, která objeví děsivé tajemství svého dítěte. Účinkovala v hudebním klipu skupiny Black Sabbath, k písni No Strangeer to Love. Přišla devadesátá léta a s nimi její další práce pro film i televizi, hostovala v mnoha televizních seriálech, například SUPERMAN, Akta X či JAG.


24.11.1957
Hollywood, California, USA
Denise Crosby csfd

Itsy BitsyThe Doctor's CaseThe WatcherTemné úmyslyExterminátorDominový efektNenarozenýMárniceLegend of the Phantom RiderThe Rockford Files: If It Bleeds... It LeadsDivorce: A Contemporary WesternDrtivý dopadŽivotní příležitostExecutive PowerJackie BrownMutant SpeciesVražedná představaMaxRelativní strachPřístav zločinuDolly - Vraždící duchHigh StrungHřbitov domácích zvířátekNoci v TennesseeS ženami pod kůžíArizona HeatCrime ZoneMiracle MileEliminátorThe Family MartinezMalice in WonderlandMůj příliš hříšný životPouštní srdceStarkKletba Růžového panteraKokain: Pokušení mužůPosedlý krásou48 hodinStopa Růžového pantera10Námořní vyšetřovací službaCreepshowKravaťáciNámořní vyšetřovací služba L. A.Vražedná právaRay DonovanCastle na zabitíV zajetí kouzel


Aktualizace osobnostního profilu Denise Crosby: 31.10. 2023 03:50