Gates McFadden 75 let


Rodným jménem Cheryl Gates McFadden se narodila v březnu 1949 v americkém Ohiu. Vystudovala divadelní vědu na univerzitě v Massachusetts, a také herectví v Paříži. Zde byl jejím učitelem slavný Jacques LeCoq.

Nejvíce známá je její role doktorky Beverly Crusherové v seriálu STAR TREK: NOVÁ GENERACE (1987). Po menších neshodách s producenty opustila natáčení na celou jednu sezónu. K velké radosti fanoušků se po roce zase vrátila. U jedné epizody si vyzkoušela režii. Pro film WIZARD (1986) vytvářela choreografii.

Spolu s ostatními kolegy z posádky Enterprise se objevila jako doktorka Crusherová v navazujících filmech. Její herecký kolega ze Star Treku, Brent Spiner, se stal kmotrem jejího syna.

Několik let žila s rodinou na jihu Francie, kde se věnovala rekonstrukci starého divadla. Vyučuje na kalifornské univerzitě a pro kanadskou televizi účinkovala v sérii reklam reklam společnosti Microsoft.


2.3.1949
Cuyahoga Falls, Ohio, USA
Gates McFadden csfd

Skrytá pravdaMake the Yuletide GayŠpínaStar Trek X: NemesisStar Trek IX: VzpouraKrev na koruněStar Trek VIII: První kontaktStar Trek VII: GeneraceHon na ponorkuTakový je byznysWhen Nature CallsMuppets dobývají ManhattanStar Trek: PicardStar Trek - FenoménNámořní vyšetřovací službaFranklin a BashGriffinoviAdvokátiJsem do tebe blázenZnamení růžeSprávná pětkaStar Trek: Nová generace


Aktualizace osobnostního profilu Gates McFadden: 31.10. 2023 08:31