LeVar Burton 67 let


Rodným jménem Levardis Robert Martyn Burton Jr. Narodil se v roce 1957 v americké vojenské nemocnici v německém městě Landstuhl. Jeho otec byl vojákem z povolání. Burton ve třinácti letech navštěvoval seminář pro budoucí kněze. Později se ale rozhodl pro herectví a vystudoval kalifornskou divadelní univerzitu. Před kamerou se poprvé objevil ještě během studií, ztvárnil mladého otroka Kuntu Kinteho v seriálu KOŘENY (1979). Za ztvárnění postavy byl oceněn.

Po posledním ze série filmů, STAR TREK: Nemesis (2002), Burton doufá, že se posádka ještě na filmovém plátně sejde. Na natáčení seriálu vzpomíná velice rád, jak říká, bylo to krásných sedm let a získal také přátele na celý život. S fenoménem Star Trek je jeho život už navždy velmi úzce spjat. V jednom rozhovoru zavzpomínal, že už jako malý kluk rád sledoval epizody klasického Star Treku.

Svou budoucí ženu Stephanii poznal v průběhu natáčení pokračování seriálu Kořeny koncem osmdesátých letech. V roce 1992 se vzali. Mají spolu dvě děti, syna a dceru. LeVar Burton je autorem jednoho sci-fi románu, který však nesouvisí se Star Trekem. Hojně sponzoruje nadace, které podporují celosvětovou dětskou gramotnost. V roce 1990 získal svou hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.


16.2.1957
Landstuhl, Západní Německo
LeVar Burton csfd

Definition PleasePractice Makes PerfectRise of the ZombiesThe Jensen ProjectSuperman/Batman: Veřejní nepřáteléÚnos za bílého dneSplyň se mnouStar Trek X: NemesisAliPodzimní premiéraOur Friend, MartinStar Trek IX: VzpouraStar Trek VIII: První kontaktYesterday's TargetPoslední setkáníStar Trek VII: GeneraceOhnivá bouře: 72 hodin v OaklanduThe Poetry Hall of FameRoots: The GiftSpecial Friendship, ALibertyThe SupernaturalsAnd the Children Shall LeadTajemná noc duchůPříběh Jesseho OwenseEmergency RoomGrambling's White TigerThe Acorn PeopleGuyana Tragedy: The Story of Jim JonesLovecBatteredOne in a Million: The Ron LeFlore StoryBilly: Portrait of a Street KidHledání pana GoodbaraStar Trek: PicardTom SwiftLeverage: RedemptionNancy DrewNámořní vyšetřovací služba: New OrleansWeird CityK.O. OK! Prostě koukejKořenyProzíravost


Aktualizace osobnostního profilu LeVar Burton: 2.11. 2023 15:21