Mira Furlan (1955 - 2021)


Umělecká kariéra Miry Furlan obsahuje dlouhé působení jako významné stalé členky Chorvatského národního divadla a hostující herečky v mnoha dalších divadlech v mnoha zemích. Mimo jiné hrala Ofelii v Shakespearově Hamletovi pod vedením Jiřího Menzela. Dále vytvořila mnoho televizních rolí v jugoslávských státních televizích, a to především Chorvatské státní televizi, v řadě televizních seriálů a filmů jako například VELO MISTO (u nás uváděno jako SPLITSKÁ HISTORIE), SMOGOVCI, NEPOKOŘENÉ MĚSTO a DŮM BERGMANOVÝCH.

Další seriálem, ve kterém mohla předvést svůj herecký talent na amerických obrazovkách se stali ZTRACENI, kde ztvárnila postavu Francouzky Danielle Rousseau v 17 dílech, než byla v roce 2008 nahrazena Melissou Farman.

11 let po svém odchodu z rozpadající se Jugoslávie se opět vrátila na uměleckou scénu své bývalé domoviny. Započala ji tak, jak ji začala, opět na prknech divadel. Účinkovala v divadelní společnosti Radeho Šerbedžiji v inscenaci Medea. Časem se však dostala i na televizní obrazovky. Jako například velmi populárním seriálem režírovaným jejím manželem Goranem Gajićem, VRATIĆE SE RODE.

Často bývá obsazovaná do snímků spojených s konfliktem na Balkáně jako například OPUŠTĚNÍ (2010), CIRKUS COLUMBIA (2010), PŘÍBĚH MÉHO SYNA (2012) a SA MAMOM (2013).


7.9.1955
Záhřeb, Chorvatsko, Jugoslávie
20.1.2021
Los Angeles, California, USA
Mira Furlan csfd

Burning at Both EndsThe Art of MurderA Royal Christmas BallSurviving Me: The Nine Circles of SophieAmerica, venimFür immerKumun TadıSa mamomPříběh mého synaUnutma Beni IstanbulCirkus ColumbiaOpuštěníTurnéApologyLost: RevelationZtraceni: CestaDiši dubokoBabylon 5: Na počátkuBabylon 5: Třetí prostorMoje AntonieVideo jela, zelen borGluvi barutStelaBunkr hotelu PalacePoltronEl camino del surNevlastní bratřiZatím bez dobrého názvuŠpijun na štiklamaDom BergmanovihLjubezni Blanke KolakOsudjeniKrása neřestiOd zlata jabukaŠpadijer-jedan životHorvatov izborOtec na služební cestěĆao inspektoreŠtěstí pro třiV čelistech životaZadarski mementoPrestrojavanjeProhraná sázkaKiklopNovinarSpace CommandJen špetka magieZtraceniZákon a pořádek: Los AngelesNajbolje godineNámořní vyšetřovací služba


Aktualizace osobnostního profilu Mira Furlan: 27.3. 2024 19:34