Ben Browder 61 let


185 cm vysoký Robert Benedikt Browder se narodil 11. prosince 1962 ve městě Memphis v Tennessee. Poté, co získal bc titul z psychologie na Furman University, odjel studovat do Londýna na Central School of Speech and Drama, kde v roce 1989 potkal svoji budoucí ženu Francescu Bulle, také herečku, která se později po jeho boku objevila např. v několika epizodách seriálu FARSCAPE. Žijí spolu dodnes a mají dvě děti.

Pak již přišel úspěch ve FARSCAPE, kde ztvárnil roli pozemského astronauta Michaela Crichtona, který se vlivem červí díry dostane do zcela jiné části vesmíru, odkud není cesty zpět. V originální a fanoušky ceněné sci-fi sérii vydržel až do roku 2004. V tomto roce si také zahrál hlavní roli v thrilleru A KILLER WITHIN. A pak obdržel prestižní nabídku ze Stargate, která se neodmítá. Nejprve byl vybrán pro roli majora Johna Shepparda ve SG: Atlantis, ale kvůli natáčení filmu Farscape: The Peacekeeper Wars tuto roli nemohl přijmout. A tak se objevil v hlavním STARGATE SG-1 jako nový lídr SG-1 plk. Cameron Mitchell, kde nahradil oblíbeného Richarda Deana Andersona. A nutno přiznat, že právě proto neměl novou roli právě snadnou. Mnozí fanoušci ho nepřijali nejvlídněji, navíc mu (nebo spíše tvůrcům) byla vyčítána typová podobnost s Michaelem Shanksem, představitelem Daniela Jacksona. Nicméně Ben strávil v SG-1 poslední dvě sezóny této kultovní série a zahraje si i v připravovaných filmech STARGATE: THE ARK OF TRUTH a STARGATE: CONTINUUM.

Browderova rodina vlastní a provozuje auto závodní série NASCAR Busch, kterou řídí Benův bratr Neil Browder. Jeho oblíbeným filmem je Jeremiah Johnson (1972), jehož koncept také včlenil do scénáře jedné z epizod Farscape. Ze všech míst nejvíc na světě nejvíc miluje Diet Mountain Dew, Clark Bars a Crisco, které mu prý při pobytu v zahraničí velmi scházejí.


11.12.1962
Memphis, Tennessee, USA
Ben Browder csfd

Iké BoysBeingHoaxBad Kids of Crestview AcademyStrážci Galaxie Vol. 2Psanci a anděléDead StillThe Adventures of RoboRexBad Kids Go to HellPartnersHvězdná brána: Archa pravdyHvězdná brána: NávratFarscape: Mírová operacePříběh Charlieho andílkůPřítel vrahemBoogie BoyOzónová díraNevadaProhnilá do morku kostíRychlá kolaNevinné obětiPříběh Dottie WestovéDanielle Steel: Hollywoodská tajemstvíDaughters of PrivilegePolibek před smrtíMemphiská kráskaDuncan's WorldStation 19WalkerAll RiseZbrojniceMyšlenky zločinceArrowKriminálka Las VegasChuckPán časuHvězdná brána


Aktualizace osobnostního profilu Ben Browder: 2.11. 2023 12:03