Stephen Colbert 59 let


Celým jménem Stephen Tyrone Colbert je americký moderátor, komik, spisovatel a politický satirik. Narodil se 13. května 1964 v hlavním městě USA, Washingtonu, D.C, jako nejmladší z 11 dětí do rodiny lékaře a děkana lékařské fakulty na Yale Jamese Williama Colberta Jr.

Objevil se i v několika filmech v menších rolích, jako je STRANGERS WITH CANDY, MOJE KRÁSNÁ ČARODĚJKA, GURU LÁSKY, ŠMAKOVA DRAČÍ POUŠŤ a SIMPSONOVI. Svůj hlas propůjčil prezidentu Hathawayovi v animované komedii MONSTRA VS. VETŘELCI či Paula Petersona v DOBRODRUŽSTVÍ PANA PEABODYHO A SHERMANA.

Sám sebe považuje za největšího fanouška Tolkienova fantasy světa. Podle jeho slov ho Peter Jackson (režisér Pána prstenů a Hobita) označil za největšího znalce Středozemě, jakého zná. Jeho oblíbenou postavou je Samvěd Křepelka. Je pravděpodobné, že právě kvůli svým znalostem Tolkienovy tvorby získal menší roli v druhém díle Hobita.

Se svou ženou Evelyn McGee-Colbert má tři děti: Madeleine, Petera a Johna.


13.5.1964
Charleston, South Carolina, USA
Stephen Colbert csfd

Harvey Birdman, Attorney GeneralČaroděj ze země lžíDobrodružství pana Peabodyho a ShermanaHobit: Šmakova dračí poušťMonstra vs. VetřelciGuru láskyMoje krásná čarodějkaStrangers with CandyZačít úplně jinakNikdo se nic nedozvíLet It SnowGirls5EvaNáš malovaný prezidentPaní ministryněAt Home with Amy SedarisBoJack HorsemanDomek z karetRick a MortyThe Mindy ProjectThe Venture Bros.Alpha HouseKanclHarvey Birdman, Attorney at LawSimpsonoviAmerický tátaLarry, kroť se


Aktualizace osobnostního profilu Stephen Colbert: 31.10. 2023 17:33