Tim Russ 67 let


Je synem státní úřednice a důstojníka Letectva Spojených států. Už v raném věku často cestoval a žil na mnoha vojenských základnách po celém světě. (Omaha, Nebraska, Taiwan, Filipíny, Turecko..) Vystudoval střední školu v Turecku, později získal titul na umělecké divadelní škole St. Edward’s v Texasu a také získal stipendium ke studiu na divadelní Státní univerzitě v Illinois. Naplno začal hrát v roce 1985, když se objevoval v populárních seriálech v menších rolích. (HILL STREET BLUES, THIRTYSOMETHING, 21 JUMP STREET, BEAUTY AND THE BEAST and THE FRESH PRINCE OF BEL AIR).

Russ ovšem nezůstal pouze u hraní v seriálu STAR TREK. Spolupracoval na scénáři několika epizod pro STAR TREK: DEEP SPACE NINE. Režíroval dokonce několik fun odnoží seriálu. Nezůstalo ovšem pouze u Star treku. Jako významnou můžeme vzít v potaz roli sarkastického portýra v komedii CHRISTINA APPLEGATE’S ABC, dále v SAMANTHA WHO?. Nedávno se také objevil v roli lékaře v epizodě seriálu HANNAH MONTANA.

Tim Russ není možná světově významným hercem, nicméně do srdcí milionů fanoušků Star treku se zapsal jako nezapomenutelný Tuvok. Své poslední slovo na televizní obrazovce zajisté ještě neřekl.


22.6.1956
Washington, District of Columbia, USA
Tim Russ csfd

Batman: Zkáza GothamuNightshadeA Christmas Family ReunionPůlnoční nebeUnbelievable!!!!!The Circuit5th PassengerHer Side of the BedJunkieKarmaThey Want Dick DicksterSun, Sand & RomanceVitalsSix Gun SaviorThe ROLE ModelStar Trek: RenegadesŽraločí tornádo 3Alongside NightAsteroid vs. ZeměGreyscaleSocial NightmareDivas of NovellaSmrtonosná past 4.0Star Trek: Of Gods and MenBorg WarDivoká jízdaÚžasný HaroldThe Cabinet of Dr. CaligariOB-1East of Hope StreetDohasínající světlaHořká pomstaStar Trek VII: GeneraceJourney to the Center of the EarthPan Sobota večerPlease Watch the Jon Lovitz ShowMrtvé tichoNoční oči IIThe Heroes of Desert StormZkázonosná EvaThe BakeryBirdPolice Story: Cop KillerRoots: The GiftVražedný pulsWho Gets the Friends?Pátrání v časeSpaceballsTouha smrti 4: Tvrdý zákrokCasebustersKřižovatkyOheň s ohněmPříběh Mitche SnyderaPoker FaceStar Trek: PicardiCarly Revival


Aktualizace osobnostního profilu Tim Russ: 30.10. 2023 23:58