Herbert Köfer (1921 - 2021)


V Berlíně narozený herec, dabér a moderátor se nejprve vyučil u Lokomotivfabrik Orenstein & Koppel. Poté studoval herectví, které zakončil v roce 1941. Krátce hrál v polském Brzegu, poté byl odveden do Wehrmachtu. V letech 1945 až 1947 hrál u Neuen Berliner Künstlertheater, poté hostoval rok u Volksbühne Berlin. Rok 1949 strávil v kabaretech. V letech 1950 až 1952 byl v angažmá v Deutschen Theater, odkud se poprvé dostal na filmové plátno ve filmu DIE SONNENBRUCKS (SONNENBRUCKOVÉ, 1951). Poté se zúčastnil výběrového řízení do východoněmecké televize. 21. prosince 1952 se stal prvním hlasatelem televizních zpráv AKTUELLE KAMERA. Brzy si u diváků udělal jméno i jako konferenciér zábavného pořadu DA LACHT DER BÄR a moderátor pořadů TREFFPUKT KINO a DAS BLAUE FENSTER.

Napsal tří vzpomínkové knihy. V roce 2002 obdržel cenu Goldene Henne za celoživotní dílo. V závěru své kariéry hrál v drážďanské Comödie Dresden, která se stala jeho nejúspěšnějším působištěm. Od roku 1997 do roku 2012 zde odehrál více než 2000 představení. V únoru 2013 se podrobil operaci plic na klinice v Bad Saarow, během níž mu byly odstraněny dva tumory. Z operace se úspěšně zotavil a 17.února 2014, u příležitosti svých 93 narozenin vystoupil naposledy a rozloučil s diváky.

Herbert Köfer je po třetí ženatý. Jeho dcera Mirjam je též herečka. Herec je uveden v Guinnessově knize rekordů, jako nejstarší, stále aktivní dostihový jezdec.


17.2.1921
Berlin, Německá říše
24.7.2021
Berlín, Berlin, Německo
Herbert Köfer csfd

Krauses ZukunftBis zum Horizont, dann links!Bettgeflüster & BabyglückMein Vater und ichDer Osten lachtAber ehrlich!Pension SchöllerDer MillionärDie BratpfannenstoryEin seltsamer HeiligerAkt mit BlumeDie Taube auf dem DachEine Frau für dreiKonstantin und AlexanderDanke für die BlumenKleine FischeMaxe Baumann aus BerlinDas GesellenstückKönig KarlRabenvaterSchäferstündchenMeine Tochter - deine TochterMüllers kommenDer LumpenmannHaus SeeblickAlleinstehendSnídaně v posteliVilka se zahradouGlücklich - aber verheiratetMartin XIII.Maxe Baumann: Maxe in BlauVelké dobrodružství Kašpara SchmeckaDer BaulöweGrenadier WordelmannAch, ten doktorAnna und das FamiliengespenstIrrtum ausgeschlossenKleine FischeMaxe Baumann: Überraschung für MaxPatriciaFragen an einen alten MannJeden musí dělat mrtvoluZwei Betten in der hohen TatraDer graue HutDrei Töchter - Armer VaterUrlaub nach ProspektWen der Hafer stichtDas Licht auf dem GalgenFrauen sind MännersacheInterview mit TheodorKrach im HochhausLiebesfallenNelken in AspikNicht kleinzukriegenDu bist dran mit FrühstückFischzügeHeiraten/WeiblichMännerwirtschaftOpadły liście z drzewPirat mit Hindernissen


Aktualizace osobnostního profilu Herbert Köfer: 30.10. 2023 23:22