Makoto Šinkai 51 let


Makoto Shinkai se narodil v roce 1973 v japonském Naganu. Tato oblast je proslulá jako zimní letovisko díky své krásné a chladné krajině. Zde nasbíral inspirativní scenérie do svých děl. V roce 1991 zakončil studia na střední škole a až na druhý pokus v roce 1992 byl přijat na univerzitu Chuo v Tokiu se zaměřením na Japonskou literaturu. Vstoupil do literárního klubu, kde kreslil obrázkové knihy. Během studia na univerzitě žil poblíž Tokia v Saitamě. Zdejší krajinu použil ve svých filmech KANOJO TO KANOJO NO NEKO (She and Her Cat) a HOSHI NO KOE (Voices of a Distant Star). V roce 1994 vystudoval univerzitu a dostal práci ve firmě vytvářející počítačové hry. Během pěti let se naučil vytvářením herních videoklipů a grafických návrhů pro webový obsah pracovat s CGI (Computer Generated Imagery). Vytvořil mnoho nádherných videoklipů, které však firma zkracovala na kratší verze z čehož byl Shinkai velice zklamán. Toužil po svém delším anime, kde by mohl ukázat svou tvořivost a fantazii.

V prosinci roku 2002 se vrhl Makoto Shinkai spolu s CoMix Wave do dalšího filmu KUMO O MUKÔ, YAKUSOKU NO BASHO (The Place Promised in Our Early Days / Beyond the Clouds). Jedná se o jeho první celovečerní film. Film měl premiéru 20. listopadu roku 2004. V roce 2006 začal pracovat na zatím posledním filmu BYÔSOKU 5 SENCHIMÊTORU (5 Centimeters per Second), který měl premiéru o rok později.


9.2.1973
Nagano, Japonsko
Makoto Šinkai csfd

SuzumeTenki no koKimi no na wa.Zahrada slovHoši o ou kodomo5 centimetrů za sekunduKumo no mukó, jakusoku no bašoAni*Kuri15Cross RoadDareka no manazashiEgaoHoši no koeKanodžo to kanodžo no nekoTōi sekaiKanodžo to kanodžo no neko: Everything FlowsBeau gesteNippon Academy šó


Aktualizace osobnostního profilu Makoto Šinkai: 26.2. 2024 13:38