Anne Hathaway 41 let


Herečka, která má jméno po manželce Williama Shakespeara se narodila v New Yorku v rodině právníka Gerarda Hathawaye a herečky a zpěvačky Kate Hathaway. Anne má dva bratry, staršího Michaela a mladšího Toma, který se také pokouší prorazit ve filmové branži. Přesto, že se narodila v Brooklynu, jako malá vyrůstala v New Jersey. Studovala Millburn High School. Nejdříve se chtěla prosadit na poli divadelním, nakonec ale místo na Broadway zamířila do seriálu GET REAL. Protože seriál úspěchy zrovna neslavil, natáčení po roce skončilo a Anne hledala další příležitost, kde by prokázala svůj talent.

V roce 2005 vyfoukla herečce Sienně Miller postavu Lureen v oscarové ZKROCENÉ HOŘE. Pak přišla nabídka z úplně jiného soudku a sice zahrát si v komedii ĎÁBEL NOSÍ PRADU a protože vždy toužila zahrát si po boku Meryl Streep, neváhala ani vteřinu. Film byl kasovně velmi úspěšný, aby také ne - předlohou pro film se stal bestseller spisovatelky Lauren Weisberger se stejnojmenným názvem. Anne se na roli připravovala několikatýdenní stáží v aukční síni Christie's.

Herečka miluje New York a tvrdí, že by nikdy nemohla žít v Hollywoodu, kam si odskakuje pouze na natáčení. Je také zapřísáhlou vegetariánkou. Mezi její nejoblíbenější herce patří Cate Blanchett či Ralph Fiennes. Samotnou Jane Austen ztvárnila v zatím jejím posledním filmu BECOMING JANE. Ze začátku byla skeptická, jestli se na roli vůbec hodí a zda ji má přijmout, ale Ang Lee, režisér snímku ROZUM A CIT ji přesvědčil, aby roli vzala.


12.11.1982
Brooklyn, New York City, New York, USA
Anne Hathaway csfd

Bum's RushMothers' InstinctSesame StreetThe Idea of YouThe LifeboatEileenShe Came to MeČas armagedonuLockdownTo poslední, co chtělČarodějniceDark WatersPodfukářkyTicho před bouříDebbie a její parťačkyAlenka v říši divů: Za zrcadlemKolosStážistaDon PeyoteInterstellarPrvní PíseňRio 2Don JonBídníciTemný rytíř povstalJeden denRioAlenka v říši divůLáska a jiné závislostiNa sv. ValentýnaVálka nevěstCestujícíDostaňte agenta SmartaDostaňte agenty Bruce a LloydaRachel se vdáváVášeň a citĎábel nosí PraduKarcoolkaSpoušťZkrocená horaDeník princezny 2: Královské povinnostiZakletá EllaNicholas NicklebyDeník princeznyOdvrácená strana nebeWeCrashedSamiModerní láskaHitRECord on TVSimpsonoviGriffinovi


Aktualizace osobnostního profilu Anne Hathaway: 3.3. 2024 09:46