Ted Hamilton 0 let


Edward Leslie "Ted" Hamilton je australský zpěvák, skladatel, dramatik, podnikatel a herec. V roce 1955 začal Hamilton vystupovat v nočních klubech a živě v celostátním rozhlase. Hostoval v pořadech The Ford Show, Calling The Stars a The Gladys Moncrieff Show. Na svém kontě měl také hity Primrose Lane a The Things We Did Last Summer.

Hamilton byl také zpěvákem přední australské swingové kapely The Bob Gibson Band a jazzového kvintetu Australian All-Stars. Hamilton hostoval v prvním australském varietním pořadu vysílaném v roce 1956 na Silvestra v televizi ABC. V padesátých letech Hamilton účinkoval také ve varietních pořadech všech televizních stanic, včetně The Hit Parade, Make Mine Music, Bandstand, Sydney Tonight a v šedesátých letech v zásadním varietním pořadu Revue 61/62.

Hamilton vystupoval s mnoha špičkovými hudebníky a skupinami té doby, včetně Dona Burrowse, Terryho Wilkinsona a Errola Buddlea – swingové skupiny Boba Gibsona – The Australian Jazz Quintet a The Australian All Stars. V anketě Bandstand a hudebním časopise Downbeat byl zvolen nejlepším zpěvákem v oblasti jazzu a popu. Získal ocenění za nejlepšího zpěváka a národní varietní show (ceny Logie a Penguin). Koncem roku 1965 Hamilton moderoval pořad In Melbourne Tonight každé pondělí večer na kanálu Channel 9.

V 60. letech 20. století byl Hamilton členem neporaženého týmu mistrů světa ve squashi. Ted hrál ve slavném australském televizním seriálu Division 4 v roli staršího konstábla Kevina Dwyera, za kterou získal cenu Logie za nejlepšího herce a nejlepší drama. Účinkoval také v řadě národních divadelních představení.


30.11.2023
Austrálie
Ted Hamilton csfd

The Pirate MovieM Station: HavajThe DeerslayerLove Boat, TheNulová šanceBlue ThunderA Man Called SloaneFlying HighM*A*S*HThe Six Million Dollar ManDivision 4Hawaii Five-OOddělení vraždHave Gun - Will TravelThe Graham Kennedy Show


Aktualizace osobnostního profilu Ted Hamilton: 30.11. 2023 17:57