Jena Malone 39 let


Narodila se v roce 1984 v USA. V deseti letech se s rozvedenou matkou přestěhovala do Kalifornie, aby se účastnila filmových konkurzů. Získala roli ve filmu BASTARD OUT OF CAROLINA, kde zahrála obtížnou roli holčičky potýkající se se sexuálním zneužíváním. Film získal různá ocenění.

V 15 letech se osamostatnila od matky, která utrácela její vydělané peníze a zaměřila se na kariéru podle svých představ. Vyhýbá se blockbusterům, můžeme ji vidět hlavně v nezávislých filmech, protože prý jenom 7% scénářů je kvalitních. Ve svých pubertálních letech ztvárňuje hlavně problematické dívky řešící problémy se sexem, drogami nebo těhotenstvím. Je známá z dnes už kultovního snímku DONNIE DARKO, kde hraje přítelkyni hlavního hrdiny. Podobnou roli má i ve filmech LIFE AS HOUSE a THE DANGEROUS LIVES OF ALTAR BOYS.

První vůdčí roli dostala ve snímku SAVED!, který byl špatně přijat u věřících křesťanů, protože se naváží do pokrytectví ve víře. Podle svých slov se však necítí na to, aby nesla celý film na svých bedrech.

V posledních letech jsme ji mohli vidět v PRIDE AND PREJUDICE (Pýcha a předsudek), kde si zahrála drobnou roli Lýdie, jedné z pěti dcer. Jakožto americká herečka musela zvládnout britský přízvuk.


21.11.1984
Lake Tahoe, Nevada, USA
Jena Malone csfd

Horizon: An American SagaLove Lies BleedingRebel Moon: Part Two – The ScargiverA Moment to RememberConsecrationRebel Moon: První část – Zrozená z ohněSwallowedAdopting AudreyAntebellumLoreleiStardustThings You Missed While You Were GoneThe PublicBatman v Superman: Úsvit spravedlnostiBottom of the WorldLovesongNoční zvířataThe Neon DemonAngelicaHunger Games: Síla vzdoru 2. část10 Cent PistolHunger Games: Síla vzdoru 1. částInherent ViceČas beznadějeHunger Games: Vražedná pomstaThe WaitIn Our NaturePro EllenSucker PunchFive Star DayPoselSólistaRuinyPoslední píseňThe Go-GetterÚtěk do divočinyContainerLyingOstrov samotyPýcha a předsudekCornČerná ovceHitler: Vzestup zlaNávrat do Cold MountainSvět podle LelandaAmerican GirlSkandál v katolické školeŠerifDonnie DarkoDům životaZlatokopové na divoké řecePodvodníciHra snůZápisník hvězdné oblohyDruhá nebo prvníEllen FosterKontaktMěsto nadějeBastard Out of CarolinaCo skrývá Amerika


Aktualizace osobnostního profilu Jena Malone: 30.10. 2023 14:51