Lisa Harrow 80 let


Novozélandská herečka Lisa Harrow je důstojníkem novozélandského řádu za zásluhy.

Harrow rovněž proslavila role Nancy Astor, první ženu, která se usadila ve sněmovně v BBC drámě Nancy Astor (1982). Její první filmová role byla v italském filmu Ďábel je žena (1974) a první hlavní rolí na sebe upozornila ve snímku Všechna zvířata velký a malý (1975) po boku s Anthony Hopkinsem. Následující rok si roli zopakovala v úspěšném pokračování To by se zvěrolékaři nemělo stát (1976).

Pamětihodná je i její hostující role ve slavném seriálu Profesionálové (1977), kde impozantně ztvárnila právního zástupce, který bojuje za rozpuštění CI5. Fanouškům hororu pro změnu utkvěla rolí novinářky Kate Reynoldsové v Omen III: Poslední střetnutí (1981), kde hlavní roli hrál její manžel Sam Neill, se kterým se znovu sešla ve filmu Krzysztofa Zanussiho Z daleké země. Za Sama Neila byla Lisa provdána mezi lety 1980 až 1989.

V následujících letech získala Lisa hlavní cenu Australian Film Institute pro nejlepší herečku v hlavní roli za svůj výkon ve filmu Poslední dny Chez Nous (1992). V půlce 90. let se z Angle přestěhovala do USA. Harrow má ze vztahu se Samem Neillem syna Tima, který se narodil v roce 1983. Nyní je vdaná za biologa velryb Rogera Payna a žije ve Vermontu v USA.


25.8.1943
Auckland, Nový Zéland
Lisa Harrow csfd

Destination LoveRed KnotJessicaCountrySundayNebeské okoPoslední dny v Chez NousHra o štěstíZradaShaker RunOther HalvesMan and SupermanFrom a Far CountryOmen 3: Poslední střetnutíPodivný případ dr.Jekylla a pana HydaWaterfall, TheTo by se zvěrolékaři stát neměloVšechny velké a malé bytostiIl sorriso del grande tentatoreStep DaveRuth Rendell: The Strawberry TreeKavanagh QCWitchcraftDynastie StraussůA Sense of GuiltNonni og ManniAlways AfternoonLizzie's PicturesUnder CapricornNancy AstorProfesionálové1990Space: 1999Star MaidensOmen Legacy, ThePlaying Shakespeare


Aktualizace osobnostního profilu Lisa Harrow: 25.2. 2024 21:24