Ian Ziering 60 let


Ian Ziering, americký herec, známý především jako Steve Sanders ze seriálu “Beverly Hills, 90210”, se narodil v Newarku (New Jersey) a vyrůstal ve West Orange. Má dva o více než deset let starší bratry, Jeffa a Barryho a otec Paul údajně zažertoval, že: "Ian je nejlepší omyl, který jsem kdy udělal." Kvůli vyraženému přednímu zubu měl v dětství přezdívku "George Washington". Střední školu (West Orange High School) ukončil v roce 1982, vysokou absolvoval ve Wyane (William Paterson College).

V roce 1981 debutoval v celovečerní Zeffirelliho romanci ENDLESS LOVE (1981), zahrál si v akčním westernu - videofilmu SAVATE (1995) a televizním dramatu THE WOMEN OF SPRING BREAK (1995). Spolu s kolegou B. A. Greenem z “Beverly Hills” a plejádou známých tváří (Mickey Rourke, Keira Kinghtley, Christopher Walken...) se představil v klipovitém akčním dílku DOMINO (2005) Tonyho Scotta. V témže roce byl také hostem na svatbě bývalého “beverlyhillského” kolegy Jasona Priestleyho (“Brandona”) a Naomi Lowde.

V roce 2006 Ian produkoval, režíroval a také si zahrál v krátké komedii MAN VS. MONDAY (2006), která získala Cenu publika na filmovém festivale ve Ft. Lauderdale. V témže roce (2006) obdržel Cenu pro “nejlepšího herce” na Monackém filmovém festivale za ztvárnění "Francise" v nezávislém thrilleru STRIPPED DOWN (2006). Měl by se objevit v další řadě “90210”, tisku však údajně tvrdil, že se natáčení nemíní účastnit. Na Broadwayi se Ziering představil jako Nils v muzikálové verzi “I Remember Mama” a v postavě “Johna” absolvoval národní turné s představením “Peter Pan”.

Od července 1997 do roku 2002 žil s bývalou modelkou a playmate časopisu “Playboy” (dívka měsíce září 1997) Nikki Schieler-Ziering, v roce 2002 požádal Ian o rozvod pro “neslučitelné rozdíly”. V roce 2004 pracoval na částečný úvazek jako “kontrolor kvality” pro soudní zřízení státu Kalifornie. Dnes žije v Los Angeles.


30.3.1964
Newark, New Jersey, USA
Ian Ziering csfd

HuntersZombie Tidal WaveZáchranáři z MalibuŽraločí tornádo 6F*&% the PromŽraločí tornádo 5Žraločí tornádo 4Turbotarantule: Láva poraženýmŽraločí tornádo 3Christmas in Palm SpringsSharknado 2Snake and MongooseŽralokonádoMckenna na cestě ke hvězdámMůj otec je šílenec301Únos: 48 hodin v ohroženíNaděje přichází o VánocíchPráce na dvojí úvazekOhnivá řekaTyranosaurus: Zhouba AztékůStripped DownDominoBatman Beyond: The MovieMighty Ducks the Movie: The First Face-OffSubliminal SeductionBojovníkNení cesty zpětWomen of Spring Break, TheTerrible Things My Mother Told MeEndless LoveThe Other TwoŘádBH90210BažináčZáchranáři z Malibu: SeriálDefianceDeadtime StoriesManžel k pohledáníKriminálka New YorkSide Order of LifeThe ½ Hour News HourBiker Mice from MarsSpidermanJAG


Aktualizace osobnostního profilu Ian Ziering: 7.3. 2024 22:07