Paul Walker (1973 - 2013)


Paul Walker IV se narodil 12. září 1973 Paulu a Cheryl Walkerovým v Glendale v Californii. Chlapec irského, anglického a německého původu vyrůstal v San Fernando Valley v okresu Los Angeles. Po křesťanské střední škole získal vysokoškolské vzdělání v oboru mořské biologie. V roce 1998 se mu narodila dcera Meadow. Jeho život už od útlého dětství však ovlivnilo herectví a modeling.

Velký komerční úspěch však pro Walkera znamenala hlavní role v akčním snímku Roba Cohena Rychle a zběsile (2001). Především díky komerčnímu úspěchu tohoto snímku se z něj stala hvězda a ustálil se nejen v myslích diváků ale i tvůrců. Objevil se tedy poté hned v několika hlavních rolích ve snímcích Jízda do pekel (2001), Proud času (2003) a Do hlubiny (2005). V roce 2003 se také objevil v pokračování svého dosud největšího hitu, Rychle a zběsile 2. Do jedné z vedlejších rolí si ho vybral také Clint Eastwood pro svůj válečný snímek Vlajky našich otců (2006).

Dalším zlomovým snímkem v jeho kariéře byl film Zběsilý útěk (2006), který pro něj znamenal nejen komerční úspěch ale také kritický úspěch. Spolupráci s hercem si pochvaloval i režisér Wayne Kramer. Ve snímku si po jeho boku zahrála i česká legenda Karel Roden. Objevil se také ve snímku 8 statečných (2006). Po nezávislém filmu Projekt LAZAR (2008) se Paul Walker vrací spolu se svým kamarádem Vinem Dieselem do série Rychle a zběsile, kde působí v třech dalších dílech, které znamenají pro značku stamilionové zisky a ustálení Paula Walkera jako filmové hvězdy. V mezičase natáčí snímky Gangsteři (2010), Pawn Shop Chronicles (2013) a Vehicle 19 (2013).

V průběhu roku 2013 se upisuje sedmému dílu série Rychle a zběsile a natáčí dvojici snímků Brick Mansions (2014) a Hours (2013). V průběhu produkce sedmého dílu závodní série však umírá na následky dopravní nehody. O tom, jak jeho smrt ovlivní natáčení, tvůrci zatím mlčí. Jedno je však jisté. Agenta 47 si ve stejnojmenném restartu adaptace videoherní série Hitman už nezahraje.


12.9.1973
Glendale, California, USA
30.11.2013
Santa Clarita, California, USA
Paul Walker csfd

Rychle a zběsile 10Rychle a zběsile 7DoupěPawn Shop Chronicles: Historky ze zastavárnyRychle a zběsile 6Závod s časemŠtvanecRychle a zběsile 5GangsteřiRychlí a zběsilíProjekt LAZARBobby ZPříběhy z USAOsm statečnýchVlajky našich otcůZběsilý útěkDo hlubinyDárek z láskyProud časuRychle a zběsile 2Jízda do pekelRychle a zběsileLebkyTaková normální holkaTéměř bez šanceVarsity bluesBlázni v parkuPleasantville: Městečko zázrakůTyranosaurus juniorNaprogramovaná k vražděPříšera z šatníkuDotek andělaThe Boys Are BackThrobCBS Schoolbreak SpecialCesta do nebeCharles in ChargeWho's the Boss?Mladí a neklidníJá, Paul WalkerDie Paul Walker StoryBehind Closed DoorsAir Racers 3DTroma Is Spanish for TromaMuži stopující žralokySpotlight on Location: The SkullsWiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You AgainLudacris - Act a FoolThe Mighty Mighty Bosstones - Wrong Thing Right ThenUpdating DeathTurbo-Charged PreludeLife Makes Sense If You're FamousHollywood InsiderBefore They Were Gone86. Annual Academy AwardsJanela Indiscreta2005 MTV Movie AwardsAttack of the Show!Weekend Sunrise2003 MTV Movie Awards


Aktualizace osobnostního profilu Paul Walker: 31.10. 2023 20:47