Richard Schiff 68 let


Richard se narodil v americkém státě Maryland jako prostřední ze tří synů. Jeho matka Charlotte pracovala v televizní společnosti, otec Edward podnikal v oblasti realit. Rodiče se rozvedli, když bylo Richardovi 12 let. Richard přerušil studium na střední škole, ale později získal ekvivalentní vzdělání. V roce 1973 krátce studoval na City College of New York (CCNY), ale neměl o studium dostatečný zájem a studium ukončil. Přestěhoval se do Colorada, kde našel práci u dřevařské společnosti. V roce 1975 se vrátil do New Yorku, kde začal studovat herectví a byl přijat do divadelního programu CCNY. Po nějaké době ale začal pociťovat k herectví určitou nechuť a přesedlal na studium filmové režie. Režíroval několik divadelních her, napříkald Antigonu z roku 1983. V polovině 80. let se mu podařilo překonat počáteční nechuť k herectví a rozhodl se zkusit štěstí i v této oblasti.

Jeho kariéra poté úspěšně pokračovala, když získal roli Tobyho Zieglera v seriálu ZÁPADNÍ KŘÍDLO, kterého hrál v letech 1999 - 2006. Během účinkování v tomto seriálu si zahrál také drsného pana Turnera ve filmu JMENUJI SE SAM z roku 2001 a roli Elliota ve filmu LIDI, CO ZNÁM o rok později – zde byl jeho hereckým partnerem opět Al Pacino. V roce 2004 se jsme ho mohli vidět v životopisném snímku o hudebníku Rayi Charlesovi nazvaném RAY, kde hrál Rayova producenta Jerryho Wexlera. V témže roce, kdy skončil s natáčením seriálu ZÁPADNÍ KŘÍDLO, se objevil společně s Peterem Krausem v thrilleru CIVIC DUTY. V letech 2006 a 2007 se Richard vrátil také ke svým divadelním kořenům a začal účinkovat na West Endu. Jedním z jeho posledních hereckých počinů bylo účinkování v romantickém dramatu POSLEDNÍ ČAS NA LÁSKU s Dustinem Hoffmanem a Emmou Thompson v hlavních rolích. V roce 2009 se pak objevil ještě ve filmech IMAGINE THAT - s Eddiem Murphym a SOLITARY MAN s Michaelem Douglasem a Susan Sarandon.

V roce 1996 se jeho ženou stala herečka Sheila Kelley, se kterou žije dodnes a má s ní syna Guse a dceru Ruby Christine. Richard je celoživotním členem Demokratické strany a podporoval Baracka Obamu v prezidentských volbách v roce 2008.


27.5.1955
Bethesda, Maryland, USA
Richard Schiff csfd

Black Panther: Wakanda nechť žijeA West Wing Special to Benefit When We All VotePsych 2: Lassie Come HomeSafe SpacesVandalČekání na milostAlien CodeGeostorm: Globální nebezpečíŠok a úžasMuž ze silaMéďa 2Take Me to the RiverThe Automatic HateVincentův světBefore I DisappearSmrt čmuchalaThe GamblerBeach PillowsMuž z oceliKnife FightNezahrávej si s ohněmJohnny English se vracíNevinnýPodzimní úplněkThe InfidelVyrobeno v DagenhamuMuž v pokušeníTak si představPoslední čas na láskuDítě z MarsuCivic DutyRayLidi, co známCo horšího se může stát?Jmenuji se SamAť to stojí, co to stojíLulu se vracíStydlivý poldaŠťastná číslaLéto v AlabaměŽivelná pohromaDr. DolittleDrtivý dopadHeavenPolibekTunel strachuVálky PentagonuLovedSopkaTouchZtracený svět: Jurský parkInvazeMichaelSpecial Report: Journey to MarsSvětlo mého srdceVyšší zájemZpětná reakceDrsná magiePancéřová holkaSedm


Aktualizace osobnostního profilu Richard Schiff: 1.4. 2024 18:33