Stanley Tucci 63 let


Amerického herce a režiséra Stanleyho Tucciho diváci znají povětšinou z vedlejších nicméně často velmi charakteristických rolí a i když na první pohled vypadá jako nenápadný chlapík, má za sebou více než dvacetiletou kariéru u filmu a v současné době je žádaným hollywoodským hercem. Narodil se i vyrůstal v New Yorku jako syn učitele výtvarného umění a recepční. Má dvě sestry – Christinu a Ginu, obě dvě jsou také herečky. Po střední škole začal studovat univerzitu v New Yorku, jako obor si zvolil drama. Po ukončení vzdělání v roce 1982 hrál v divadlech, především na Broadwayi.

I když většina lidí zná Stanleyho jen z filmového plátna, od roku 1996 usedá i na židli režiséra. Na kontě má zatím 3 snímky. Jeho prvním a zároveň nejúspěšnějším počinem je drama ŽRANICE, které zabodovalo na mnoha festivalech. Natočil ho spolu s kamarádem ze školy hercem Campbellem Scottem. Jeho dalšími filmy jsou komedie PODVODNÍCI z roku 1998 a drama JOE GOULD'S SECRET z roku 2000. Herec je držitelem dvou cen Emmy a dvou Zlatých Glóbů. Obdržel je za televizní drama WINCHELL a za svůj výkon ve válečném dramatu KONFERENCE VE WANNSEE.

Stanley je ženatý. Jeho manželka Kate je sociální pracovnice. Jsou spolu už od roku 1995 a mají spolu 3 děti – syna Nicolo Roberta a dvě dcery – Isabel Concettu a Camillu. Pokud zrovna nenatáčí film, rád se věnuje i restauraci v New Yorku, kterou spoluvlastní.


11.11.1960
Katonah, New York, USA
Stanley Tucci csfd

The Electric StateThe Man Who Saved ParisWhitney Houston: I Wanna Dance with SomebodyJoltKingsman: První miseJaká je cena životaSupernovaČarodějnicePotichuNoční lovecPatient ZeroPsí detektivSoukromá válkaKráska a zvířeSubmissionThe Children ActTransformers: Poslední rytířDivoká kartaDobrodružství ze Země NezeměHunger Games: Síla vzdoru 2. částLarry Gaye: Renegade Male Flight AttendantSpotlightA zase ti Mupeti!Dobrodružství pana Peabodyho a ShermanaHunger Games: Síla vzdoru 1. částKrálova zahradniceTransformers: ZánikHunger Games: Vražedná pomstaJack a obřiPercy Jackson: Moře nestvůrSametové ránoWikiLeaksGambitHunger GamesPravidla mlčeníCaptain America: První AvengerDen před krizíPanna nebo orelSpace Chimps 2: Zartog Strikes BackVarietéJulie a JuliaPevné poutoCo se vlastně staloKit Kittredge: Odvážná novinářkaPříběh o ZoufálkoviSprávná volbaVesmírní opičáciPoslední píseňRande naokoNabít a zabítSkandálĎábel nosí PraduRobotiSmím prosit?TerminálŽivot a smrt Petera SellerseSpinCesta do zatraceníKrásná pokojská


Aktualizace osobnostního profilu Stanley Tucci: 30.10. 2023 13:15