Stockard Channing 80 let


Filmová a divadelní herečka se narodila 13.2.1944 v New Yorku. Celým svým jménem se jmenuje Susan Antonia Williams Stockard Channing. Pochází z irsko-katolické rodiny. Její otec byl vysoce postavený úředník námořní dopravy. Vyrůstala v Brooklynu. Když ji bylo 6 let, otec zemřel.

Připojila k experimentálnímu divadelnímu souboru The Theater Company of Boston. Vystřídala pak ještě několik dalších regionálních souborů. Na počátku 70. let zakotvila v Los Angeles, na jevišti Mark Taper Forum, kde se mimo jiné představila v Shakespearově komedii Dva kavalíři z Verony (1973). Po pár letech se dostala na Brodway. Na Broadwayi hrála asi v 25 inscenacích. Za postavu matky v černé komedii Petera Nicholse Den smrti Joea Egga získala v roce 1985 po dvou nominacích cenu Tony.

Účinkovala v TV. Měla vlastní tv pořady STOCKARD CHANNING IN JUST FRIENDS (1979), THE STOCKARD CHANNING SHOW (1980). Vroce 1974 byla nominována na Zlatý glóbus za roli bohaté dědičky unikající vražedným nástrahám dvou mužů v komedii BOHATSTVÍ. Těmi muži byli herecké hvězdy Warren Beatty a Jack Nicholson. Další popularitu ji přinesla role Betty Rizzo v POMÁDĚ (1978). Tehdy tříatřícetiletá herečka zde hrála sebevědomou studentku střední školy, vůdčí osobnost dívčí party.

V roce 1993 byla nominována na Oscara a Zlatý globus za roli Ouisy Kittredgeové v adaptaci hry Johna Guareho ŠEST STUPŇŮ ODLOUČENÍ, kterou před tím hrála na Broadwayi. V roce 1996 hrála ve filmu MOLL FLANDERSOVÁ. Její postava byla nelítostná majitelka nevěstince, paní Allworthyová.


13.2.1944
New York City, New York, USA
Stockard Channing csfd

Lapham RisingSmrt roku 2021!Elizabeth, Michael and MarlonPulling StringsFamily Trap17th PrecinctNeděle u TiffanyhoPsáno sarkasmemPřijít a zazářit3 jehlyLáska na inzerátRed MercuryJackAbby SingerBehind the Red DoorCokolivHitler: Vzestup zlaPianistova dceraRozverná mládežRozvod po francouzskuO Popelce trochu jinakThe Matthew Shepard StoryŽivot nebo něco takovéhoCizí záležitostMezi námi děvčatyJdi za svým srdcemNevěra narubyPravda o JaneŽivot hvězdyThe Venice ProjectCena láskyDítě na prodejLulu na mostěMagická posedlostSoumrakEdie & PenIntimní detailyKlub odložených ženLily DaleMoll FlandersováProkurátorkySprávná rodinaSmokeTři muži v negližéDavidova matkaŠest stupňů odloučeníHořký měsícBláznivé svatbySeznamte se s ApplegatovýmiPerfektní svědekZůstat spoluA Time of DestinyTidy EndingsEchoes in the DarknessPokoj v podkrovíHořkostMužský klubNot My KidTable SettingsBeze stopy


Aktualizace osobnostního profilu Stockard Channing: 31.10. 2023 19:31