Cristina Donadio 69 let


Cristina Donadio je 167cm vysoká italská herečka, která nezapře svůj neapolský původ. Neapolský duch ji také doprovází ve vztahu se členy rodiny, která je typickou velkou rodinou držící pospolu. Není mnoho informací o Cristině dětství, protože o něm nikdy nemluvila veřejně. Vyrostla a stále žije ve svém rodném městě Neapoli, do kterého je velmi zamilovaná. Její rodina ji vždy podporovala a ani v obtížných dobách ji nikdy neopustila.

Jednou z největších lásek Cristiny byl Stefano Tosi, její druhý manžel, který předčasně zemřel ve věku 29 let. Jak řekla v jednom rozhovoru, jejich vztah byl pravá láska a přátelství. Bohužel Stefano přišel o život při dopravní nehodě, když se vracel domů z Říma z ministerstva kultury. Cristina Donadio v roce 2011, 25 let po jeho předčasné smrti, vzdala jeho osobě hold divadelním představením „Da questo tempo e da questo luogo….25 rose dopo“.

Její herecká kariéra se zrodila téměř náhodou. Chodila do divadla s kamarádem, hercem a režisérem Giuseppe Gleijesesem a teprve díky němu začala cítit, že to je její cesta a že se chce stát profesionální herečkou. Další z neapolských rodáků, herec Enzo Moscato, se stal přelomovým bodem pro její kariéru. S Enzem jsou dodnes velcí přátelé.

Ve filmu debutovala jako Vittoria Pagano v několikrát oceněném dramatu německo-italské produkce Nel regno di Napoli (1978). O rok později se poprvé objevuje také na televizní obrazovce, jako Carmela Scimeni v seriálu La mano sugli occhi.


7.11.1954
Naples, Itálie
Cristina Donadio csfd

La curaSposa in rossoCon tutto il cuoreKlasický hororL'EroeMai per sempreMuž bez tížeIl vizio della speranzaLa parrucchieraL'era legaleChimeraZvířátka na nechráněném přechoduRose e pistoleI VesuvianiI buchi neriLiberaNessunoMaledetta EuridiceKomando LeopardŽena snůWestern di cose nostreStangata napoletanaBim Bum BamDvě tváře válkyFesta perduta!, LaRazza selvaggiaNel regno di NapoliGomoraLinda e il brigadiereMano sugli occhi, LaFrankenstein UnpluggedIl suono del tempoLa sceltaIn quel preciso istanteStoria Triste di un Pugile Scemo


Aktualizace osobnostního profilu Cristina Donadio: 27.11. 2023 13:49