Jiří Korn 74 let


Zpěvák, herec, tanečník, stepař a spoustu dalších v jedné osobě - to je Jiří Korn. Narodil se 17. května 1949 v Praze. Vystudoval Střední všeobecně vzdělávací školu.

Ve filmu debutoval Novákovým snímkem NA KONCI SVĚTA (1975), o rok později ztvárnil "hloupého" Honzu v pohádce Bořivoje Zemana HONZA MÁLEM KRÁLEM. V 80. letech následovalo několik vedlejších rolí např. ve filmech TRHÁK, ANDĚL S ĎÁBLEM V TĚLE či ANDĚL SVÁDÍ ĎÁBLA, kde rovněž vytvářel choreografie. V muzikálu DRACULA (1996) zahrál a zazpíval postavu šaška.

V poslední době ztvárnil zabijáka v nezávislé, nízkorozpočtové komedii režiséra Karla Spěváčka BRAK (2002) či roli Michala v muzikálu KVASKA (2006). V roce 2008 se představuje v koprodukčním snímku BATHORY režiséra Juraje Jakubiska.

Mimoto hraje Jiří kulečník na úrovni celostátního přeborníka. Občas šokuje společnost výstředním oblečením. Jeho bývalá manželka, Kateřina Kornová, je známá herečka a moderátorka.


17.5.1949
Praha, Československo
Jiří Korn csfd

Kluci z horMuzikál aneb Cesty ke štěstíPravý rytířCarmenHranaři2BobuleNebe, peklo… zemBathoryKvaskaTrampoty vodníka JakoubkaBrakBáječná showTakmer ružový príbehAnděl svádí ďáblaAnděl s ďáblem v těleRomance ze Savoy baruZpěváci na kraji nemocniceStretnutie v TatráchŠtědrý den bratří MánesůTrhákV hlavní roli Oldřich NovýMiluji TěSólo pro starou dámuHonza málem králemMamzelle NitoucheLetní romanceNa konci světaHolky z porcelánuReportérkaŠpačkovi v síti časuEntentýkyExpozituraNemocnice na kraji města - nové osudyLetištěAmerické humoreskyRapStoryPopStoryKarel je GottOlympic - procházka historiíZlatá lýraVáclav Hybš 80Tajemství Jiřího KornaTajemství Heleny VondráčkovéVáclav Hybš - muzikantská legendaHolka od Červený řekyVánoční koncert Karla Gotta


Aktualizace osobnostního profilu Jiří Korn: 19.11. 2023 17:48