Alex O'Loughlin 47 let


Svou kariéru začal jako teenager v Short Film and Fringe Theatre v Sydney. Docházel na celou řadu lekcí herectví a nakonec byl ve svých 22 letech přijat na prestižní australskou divadelní školu The National Institute of Dramatic Art, kterou vystudovali tak slavní herci, jakými jsou Mel Gibson či Cate Blanchett. Následně své umění dále rozvíjel účastí na celé řadě divadelních projektů od autorů, jakými jsou Shakespeare, Čechov či Tolstoj až po moderní dramatiky jako Edward Bond, a po třech letech studia úspěšně dokončil titulem v oboru dramatického umění.

Poté O'Loughlin diváky ohromil svým výkonem v roli Williama Bryanta ve snímku Mary Bryantová, v němž se objevil po boku Sama Neilla, Jacka Davenporta a Romoly Garai. Právě za tuto roli byl nominován na dvě nejprestižnější australské ceny AFI a LOGIE v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon. Následně se O'Loughlin připojil k hereckému týmu úspěšného dramatického seriálu Policejní odznak stanice FX, v němž ztvárnil v šesté sérii potenciálního nového velitele zásahového týmu Vica Mackeyho Kevina Hyatta.

Pak jsme ho měli možnost spatřit v celovečerních snímcích Přehlížený s Marcií Gay Harden a Justinem Chatwinem v režii Davida Goyera a Melodie mého srdce s Robinem Williamsem, Jonathanem Rhysem Meyersem, Terrencem Howardem, Keri Russell a Freddiem Highmorem v režii Kirsten Sheridan. O'Loughlin se poté objevil v hlavní roli seriálu Za svitu měsíce, v němž ztvárnil upířího detektiva Micka St. Johna. Touto rolí nejenom vydatně posílil svou fanouškovskou základnu, ale byl za ni také oceněn cenou The People's Choice Award v kategorii Nejlepší nový dramatický seriál. Před nedávnem jsme O'Loughlina mohli spatřit po boku Kate Beckinsale ve snímku Joela Silvera Bílá smrt a v lékařském seriálu stanice CBS Three Rivers.

Tento herec se také aktivně podílí na činnosti charitní organizace Donate Life, která se snaží veřejnost seznamovat s důležitostí dárcovství orgánů.


24.8.1976
Sydney, New South Wales, Austrálie
Alex O'Loughlin csfd

Záložní plánBílá smrtMelodie mého srdcePřehlíženýPrázdninyFeedMan ThingMary BryantováBlackJack: Sweet ScienceOyster FarmerHavaj 5-0Transplantační jednotkaMyšlenky zločince


Aktualizace osobnostního profilu Alex O'Loughlin: 19.11. 2023 18:54