Satoši Cumabuki 43 let


Mladý nadějný japonský herec, Satoshi Tsumabuki se narodil 13. prosince 1980 ve městě Micuhaši (dnešní Janagawa - prefektura Fukuoka) v Japonsku. Kromě herectví se věnuje také hudbě. Je hlavním zpěvákem a baskytaristou v rockové skupině Basket Lite. V roce 2006 se nechal vyfotit známým singapurským fotografem Lesliem Keem do charitativní knihy pro oběti Tsunami z roku 2004.

Na film ale nezanevřel. V roce 2002 se objevuje v povídkovém JAM FILMS, kde se setkává s režisérem Isayo Yukisadou. Spolu později natočí pár úspěšných filmů. V roce 2003 se Satoshi objevuje ve dramatu SAYONARA, KURO a sci-fi DORAGON HEDDO, za které získává na Yokohama Festival cenu pro nejlepšího herce. Rok 2003 byl pro tohoto herce vůbec štědrý - tokijská Kinema Junpo Awards mu udělila cenu i za film JOZE TO TORA TO SAKANA TACHI. Snímek HARU NO YUKI, který natočil právě s Yukisadou, mu v roce 2005 vynesl už třetí nominaci pro nejlepší herecký výkon na Awards of the Japanese Academy. Dobový film plný krásných kostýmů a exteriérů potvrdil Tsumabukiho pověst coby jednoho z nejnadanějších mladých herců současného japonského filmu.

Další film a další, již čvrtá nominace na Awards of the Japanese Academy, japonskou obdobu Oscarů. Jde o další romantické drama, tentokrát NADA NO SO (2006). I když Satoshi nikdy netíhnul k dobývání Západu, v témže roce si zahrál malinkou roli v RYCHLE A ZBĚSILE: TOKIJSKÁ JÍZDA. Ke komediálnímu herectví se vrací v originálním snímku QUIET ROOM NI YÔKOSO (2007) a to, že není jen herec srdceryvných dramat, dokazuje v akční fantasy DORAMA (2007). Rok 2008 přináší další zajímavé změny pro Satoshiho. Natočí dva snímky - kontroverzní YAMI NO KODOMOTACHI a nápadité povídkové dílo TOKIO!. Oba filmy se dostávají i za hranice a oba dokonce k nám, do České republiky. První zmíněný se promítal na festivalu v Karlových Varech a druhý šel dokonce do kino distribuce. Jisté je, že Satoshi je výrazná osobnost japonské kinematografie a díky talentu má šanci se prosadit i za hranicemi.


13.12.1980
Micuhaši, Fukuoka, Kjúšú, Japonsko
Satoši Cumabuki csfd

Aru OtokoDetective Chinatown 3Šikatanakatta to ju'u te wa ikan no desuAsada-keIčido šinde mitaIčidomo uttemasenRedSTŮJ PŘI MNĚ, Doraemone 2Kessan! ČúšinguraParadaisu nekusutoCuma jo bara no jó ni: Kazoku wa curai jo 3KuruNakimuši šottan no kisekiRanhanšaKazoku wa curai jo 2Okuda Tamio ni naritai boy to deau otoko subete kuruwaseru girlKazoku wa curai joKidnap TourMuseumStopy hříchuTono, risoku degozaru!ZuřivostCi ke nie yin niangBankúbá no AsahiBokutachi no kazokuJudge!KawakiMaiko wa rediSTŮJ PŘI MNĚ, DoraemoneČiisai O'učiKiyosu kaigiTókjó kazokuAi to MakotoÔgon o daite tobeMy Back PagesSmuggler: Omae no mirai o erabeAkuninBoteuKansen rettóVillon no cumaDěti temnotyPako to mahō no ehonTokio!Za majikku awâŠkola s prasátkemCukigamiDororoKajókjoku da jo, džinsei waQuiet room ni jókosoTengoku to džigokuNada só sóRychle a zběsile: Tokijská jízdaHaru no yukiJawarakai seikacuLorelei: The Witch of the Pacific OceanMajonaka no Jadži-san Kita-san69Blackjack ni Yoroshiku - namida no ganbyōtō-henJaku sandžú no usoKyō no dekigoto


Aktualizace osobnostního profilu Satoši Cumabuki: 1.11. 2023 23:01