Roman Zach 50 let


Roman Zach se narodil 13. června 1973 v Ústí nad Labem. V 19 letech vystudoval Střední průmyslovou školu stavební v Děčíně, ale jeho kroky směřovali na pražskou DAMU. Tamní studium si prodloužil na osm let, protože se mu nechtělo na vojnu, nakonec ale školu ani nedokončil.

Tvář Romana Zacha se stala všeobecně známou až po roce 2000, kdy poprvé vstoupil na televizní obrazovky. Hrál v Hodině tance a lásky v režii Viktora Polesného nebo Městě bez dechu v režii Ivana Pokorného. Tyto role mu ještě slávu nepřinesly. Mezi nejvyhledávanější herce ho katapultovaly až role sukničkářského fotografa Kamila v televizním seriálu TV Nova Redakce (2004). V té době se jeho hvězda rozzářila naplno. Ve stejném roce si stačil ještě zahrát jednu z hlavních rolí ve filmu Vaterland-lovecký deník (role Viléma, režisér David Jařab) a v seriálu Hop nebo trop (role Mikuláše). O rok později ztvárnil postavu dr. Šebka v seriálu Ordinace v Růžové zahradě, která mu získala mnoho dalších obdivovatelů. Svou další hlavní roli připravuje až na rok 2007, kdy bude hrát ve filmu Bouřlivě s tebou ženatého majitele realitní kanceláře, který se zamiluje do svého homosexuálního zaměstnance. Od této role si Roman slibuje vymanění ze škatulky romantických milovníků.

Kromě herectví se Roman Zach věnuje svému dalšímu koníčku - hudbě. Skládá ji jak pro divadlo tak pro film. Je autorem hudby k filmu Skins, Vaterland - lovecký deník, k divadelním inscenacím Národního divadla, divadla Komedie, Činoherního studia v Ústí nad Labem, ale i Staatstheater Darmstadt či Schauspiel Köln. Jako autor hudby se podílel i na projektu režiséra Dušana Pařízka na prestižním mezinárodním divadelním festivalu Salzburger Festspiele.


13.6.1973
Ústí nad Labem, Československo
Roman Zach csfd

Jak přežít svého mužeKrvavý JohannFilm pro pamětníkyPrincezna zakletá v čase 2Ruce v záruceDeníček moderního fotraOčitý svědekPrincezna zakletá v časeMetanolJako z filmuAnthropoidJá, Olga HepnarováFair PlayCyril a Metoděj – Apoštolové SlovanůHlava-ruce-srdceŽeny v pokušeníPoutaŠtěstíVaterland - Lovecký deníkHodina tance a láskyMěsto bez dechuÚnos domůNaše dětiNikdo neměl diabetesVražedná přehlídkaBerenika stříhá vlasyO ŠedivákoviTanečníEinstein - Případy nesnesitelného géniaExtraktořiZoo1. MISEDáma a KrálPřípady mimořádné MartySpecialistéCo ste hasiči


Aktualizace osobnostního profilu Roman Zach: 3.11. 2023 16:26