Jeffrey Jones 77 let


Jeffrey Duncan Jones se narodil 28. září 1947 v Buffalu. Původně se chtěl věnovat medicíně, a proto se zapsal do přípravného kurzu na Lawrence University ve Wisconsinu. Dostal však nabídku z divadla, které ho natolik zaujalo, že už u něj zůstal.

Jeffrey Jones si poprvé zahrál ve filmu už v roce 1970, a to ve snímku THE REVOLUTIONARY. Po několika dalších filmech přišla v roce 1984 role Císaře Josefa II. v AMADEOVI Miloše Formana, za kterou byl nominován na Zlatý glóbus pro nejlepšího herce ve vedlejší roli.

Velký význam pro něj mělo setkání s režisérem Timem Burtonem, s nímž poprvé spolupracoval na filmu BEETLEJUICE (1988). Ztvárnil zde otce měšťácké rodiny, která se přestěhovala do domu zemřelých manželů. V roce 1989 se objevil ve VALMONTOVI, dalším filmovém počinu Miloše Formana. Ztvárnil také hlavní postavu v sitcomu THE PEOPLE NEXT DOOR, který se však většího ohlasu nedočkal. Po několika dalších filmech se vrátil ke spolupráci s Timem Burtonem, a to rolí jasnovidce Criswella ve snímku ED WOOD (1994) a v roce 1998 se představil jako reverend Steenwyck v mysteriózním hororu OSPALÁ DÍRA.

Po boku Guye Pearce a Roberta Carlyla si zahrál ve filmu DRAVCI (1999), koprodukčním kanibalském snímku britské režisérky Antonie Bird, který se částečně natáčel v Tatrách a na jehož tvorbě se podíleli i Češi. Jeffrey Jones využil své přítomnosti v České republice a z natáčení si „odskočil“ na předávání Českých lvů. V roce 2000 se objevil v dalším koprodukčním filmu SPOLEČNÍK. Na počátku nového tisíciletí si ještě zahrál v několika vedlejších rolích, ale pak, jako by se po něm slehla zem.


28.9.1946
Buffalo, New York, USA
Jeffrey Jones csfd

DeadwoodArmagedon v Los AngelesHemingway a GellhornováWho's Your Caddy?Par 6Dr. Dolittle 2Kdo hulí, ten umíPřed svatbou ne!Till Dad Do Us PartDravciMyšák Stuart LittleOspalá díraRobots of MarsSpolečníkThere's No Fish Food in HeavenMucholapkaSanta FeÚchylĎáblův advokátČarodějky ze SalemuAnděl pomstyBombmeisterNevítaná návštěvaEd WoodMáma a táta zachrání světRiskĎábelská frekvenceHon na ponorkuKam s její mrtvolouKdo je Harry Crumb?ValmontBeetlejuiceNevyřešený případHanojský HiltonKenny Rogers as The Gambler, Part III: The Legend ContinuesGeorge Washington II: The Forging of a NationKačer HowardVolný den Ferrise BuelleraTransylvania 6-5000AmadeusFine Romance, ASnadný ziskVojákSecret ServiceRevolucionářDeadwoodLiga spravedlivých


Aktualizace osobnostního profilu Jeffrey Jones: 1.11. 2023 07:01