Martina Preissová 48 let


Narozena v malé vesnici v těsné blízkosti města Znojma. Vyrostla střídavě ve vinném sklepě, na vinici, před cimbálovou kapelou. Vystudovala učitelství pro mateřské školy, kde se vlastně dozvěděla vše, co je nutné v životě vědět a své vzdělání dovršila na Janáčkově akademii v Brně, kde vystudovala činoherní herectví. Od druhého ročníku pohostinsky vystupovala v Mahenově činohře (ND Brno). Debutovala tam rolí Jenůfy ve stejnojmenné inscenaci v režii Zdeňka Kaloče. Záhy získala angažmá a nekonečný zástup rolí, díky nimž se ocitla i v užší nominaci na Cenu Thálie v roce 1997.

Je podruhé vdaná, jejím prvním manželem byl dirigent Roman Válek, jehož příjmení jistou dobu nosila. Se současným manželem, hercem Martinem Preissem, má dva syny. Tuto herečku můžeme vidět na jevišti Národního divadla, nebo někde mezi Moravou a Vysočinou na dlouhých výletech. A nebo ve vinném sklepě v jejím rodném Znojmě.


31.10.1975
Znojmo, Československo
Martina Preissová csfd

MatkyPastPřípad dvou sesterKouzelník ŽitoKaždý milion dobrýKřídla VánocProbudím se včeraSmyčkaBoží pole  s. r. o.Krev zmizeléhoMalvínaÚtěk do BudínaFlóraDobré zprávyOdznak VysočinaSpecialistéAnatomie životaSlunečnáZločiny Velké PrahyDáma a KrálPolicie ModravaOhnivý kuřeRaplEntentýkyPřešlapy


Aktualizace osobnostního profilu Martina Preissová: 30.10. 2023 20:48