Elliott Gould 85 let


Elliott Gould se narodil ve znamení Panny 29. srpna 1938 v New Yorku. Díky ctižádostivým rodičům se věnoval výuce zpěvu, herectví a tance už od mala. Navštěvoval uměleckou školu Charlese Lowea a absolvoval na Professional Children's School.

Prvním úspěchem byla pro Goulda role v komediálním drama BOB & CAROL & TED & ALICE (1969), za kterou byl nominován na Oscara. O rok později se dočkal nevídané popularity díky roli ve filmu MASH, kde si zahrál po boku Donalda Sutherlanda chirurga Johna McIntyrea alias „Trappera". Rovněž se ukázal v přibližně 20 epizodách celosvětově známého seriálu FRIENDS, kde ztvárnil otce Monicy (Courteney Cox) a Rosse (David Schwimmer).

Elliott Gould ztvárnil více než 100 filmových/seriálových rolí nejrůznějších žánrů a úrovní.


29.8.1938
Brooklyn, New York City, New York, USA
Elliott Gould csfd

Z jiného těstaRomancing BrazilNebezpečné lžiDebbie a její parťačkyPobav měDějiny láskyProroctví láskyPírkovo dobrodružstvíLive at the Foxes DenDivorce InvitationFred Won't Move OutI'm Not Dead YetIra Finkelstein's ChristmasNoahRuby SparksDorfmanováEncore of Tony Duran, TheNákazaMery v očekáváníMorningRemovalMalý HerkulesČisté vínoKšeftTelefonát10 přikázáníDannyho parťáci 3From Wharf Rats to the Lords of the DocksSpasení Sarah CainovéNezvaný hostDannyho parťáci 2Jablko sváruKim Possible: Problém s časemVegas DickPuckoonThe Kentucky DerbyDannyho parťáciThe Experience BoxBoys Life 3Good as GoldV roli Mony LisyŘezník, kněz a prostitutkaBig HitCaminho dos SonhosKult hákového křížeMichael Kael contre la World News CompanyBustedCamp StoriesHotel ShanghaiOsvíceníPilní zlodějiAmanda's GameJohnsBoy Called Hate, AI Want Him Back!Kopanec a křikKéž bych to byl jáP.C.H.Tvář z obálkyBláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas


Aktualizace osobnostního profilu Elliott Gould: 14.3. 2024 15:31