D.B. Sweeney 62 let


Daniel Bernard Sweeney se narodil 14. listopadu 1961 v Shoreham (stát New York). Pochází ze čtyř dětí, má sestry Kathleen a Barbaru a bratra Tommyho. V mládí snil o tom, že se stane profesionálním hráčem baseballu, ale nehoda na motocyklu v roce 1980 jeho sen zhatila. Vystudoval Tulane a New York University a působil na Broadwayi. V roce 1983 získal roli ve hře Hermana Wouka VOJENSKÝ SOUD SE VZBOUŘENCI Z LODI CAINE. Na začátku kariéry používal jméno Danny, ale kvůli existenci jiného herce s tím samým jménem se rozhodl používat pouze dvě počáteční písmena svých křestních jmen - D. B.

Přestože se nemohl věnovat baseballu profesionálně, zahrál si alespoň ve dvou filmech s baseballovou tematikou a to ve filmu OSM MUŽŮ Z KOLA VEN a HARD BALL (zde si střihnul roli baseballového trenéra). Tento 1,83 m vysoký herec si zahrál i bývalého hokejistu a začínajícího krasobruslaře Douglase Dorseyho v romantické komedii LEDOVÉ OSTŘÍ.. Od té doby se Sweeney pravidelně účastní hokejových bojů mezi celebritami. Při natáčení seriálu PODIVNÉ NÁHODY v roce 1995 se ve Vancouveru setkal s obráncem hokejového týmu Vancouver Canucks Bretem Hedicanem a někteří tehdejší členové týmu se potom v seriálu objevili.

V roce 1995 si zahrál společně s Peterem Falkem a Julianne Moore ve filmu NIKDO NENÍ SÁM. Namluvil jednu z postav v animáku MEDVĚDÍ BRATŘI. Nedávno jsme ho mohli vidět v epizodní roličce v seriálu DR. HOUSE nebo v seriálu JERICHO. V roce 2008 by se snad měl dostat do kin jeho nový film STILETTO. Film MIRACLE AT ST. ANNA se v současné době nachází ve fázi post produkce.

V současnosti se Sweeney věnuje nejen hraní ale i režii (film TWO TICKETS TO PARADISE). Je ženatý a s manželkou Ashley Vachon mají jednoho potomka.


14.11.1961
Shoreham, New York, USA
D.B. Sweeney csfd

MegalopolisReporting for ChristmasWisdom from the ApocalypseThe RideHaymakerThe Manson Brothers Midnight Zombie MassacreCaptive StateCross 3Dead on ArrivalMr. ThursdayThe Resurrection of Gavin StoneLinka č. 657Na vlastní pěstFree FallUnderdogs12 Dogs of Christmas: Great Puppy Rescue96 hodin: OdplataAtlasova vzpoura: 2. částDeep in the HeartK-11Nebezpečný žralokBuffalo Soldiers: Odvaha a přátelstvíSmrtící otepleníStilettoZnovu od začátkuDarwinovy cenyTwo Tickets to ParadiseYellowMluvUvidíme na žíněnceMedvědí bratřiGreenmailOheňHardballDinosaurusVálka hormonůGoosedKrutá říšeThe WeekendZápisník hvězdné oblohyČerná Carmen Dorothy DandridgeSpawnFrame by FrameNikdo není sámTři přáníNeslyším zloOheň v oblacíchEn dag i oktoberKožené bundyLedové ostříSlečna Rose WhiteováHeaven Is a PlaygroundModrá poušťMemphiská kráskaSonsOsm mužů z kola venZahrady z kameneZemě nikohoMocOheň s ohněm


Aktualizace osobnostního profilu D.B. Sweeney: 3.11. 2023 00:21