Rain Phoenix 51 let


"Je to srdíčko, ale je také radikální, nepředvídatelná a pokud chce, umí i hory přenášet" (bratr River Phoenix)

Aby rodině finančně vypomohla, zpívala společně s bratrem Riverem v ulicích Jižní Ameriky. Dále také na letištích, v talentových soutěžích, před hotely , na ulicích dalších měst a poté i v televizních show.

"Říkala si Rainbow, bylo to její umělecké jméno. Já v ní duhu vidím víc než déšť." (režisér Gus Van Sant)

Jako teeneger studovala operní zpěv na univerzitě na Floridě. V patnácti letech si spolu s tehdy sedmnáctiletým bratrem Riverem založila kapelu Aleka's Attic. Kapela vystupovala po blízkém okolí, ale pro Riverovu vytíženost s natáčením, musela často stranou. River v roce 1991 sestru, při natáčení filmu Mé soukromé Idaho, seznámil s režisérem filmu Gus Van Santem, který ji nabídl roli v připravovaném filmu I NA KOVBOJKY OBČAS PADNE SMUTEK, kde hrál i River a např. Uma Thurman a Keanu Reeves. Několik měsíců po dokončení filmu River zemřel a film je mu věnován. Rodina se s touto ztrátou špatně vyrovnávala a musela čelit i náporům médií, který dělal kolem této události velký mediální cirkus. River zemřel těsně před dokončení prvního alba kapely. Album nikdy nevyšlo.


21.11.1972
Crockett, Texas, USA
Rain Phoenix csfd

Fuzzy HeadVioletAlways WorthyForeverDěti AmerikyHitch: Lék pro moderního mužeHarry + MaxNeznámá za mřížemiThe Sleepy Time Gal$pentFacadeI Woke Up Early the Day I DiedZemřít pro...I na kovbojky občas padne smutekSlužka na rozkazNeuvěřitelné příběhyR.E.M.: At My Most BeautifulBest of R.E.M.: In View 1988-2003, TheAll in for the 99%Three Thousand Six Hundred and Fifty DaysThe Disappearance of Andy WaxmanSAG Foundation Conversations


Aktualizace osobnostního profilu Rain Phoenix: 16.11. 2023 15:54