Leonor Watling 48 let


Leonor Elizabeth Ceballos Watling je španělská divadelní, televizní a filmová herečka, zpěvačka a skladatelka, která prožila své dětství ve španělském hlavním městě Madrid společně se svými dvěma staršími bratry a jednou starší sestrou. Její španělský otec Gonzalo Ceballos pracoval jako ekonom a její britská matka Gillian Watling byla ženou v domácnosti. Protože byl její otec Španěl a matka Angličanka, tak se již v dětství stala bilingvní a neměla problémy s prací v angličtině. Obvykle také používala tento jazyk doma.

Od roku 1988 začíná vstupovat do světa herectví, účastní se nejprve amatérských her a později klasických děl s divadelní dílnou ASURA v režii Pabla Pudnika, s nímž navíc studuje interpretaci. Po prvních krůčcích v amatérském divadle v několika kulturních centrech debutovala v roce 1993 malou rolí ve filmu Jardines colgantes (1993) od režiséra Pabla Llorcy s Féodorem Atkinem a Icíar Bollaín, který byl velmi dobře přijat odbornou kritikou.

Ve stejném roce ji smrt jejího otce uvrhla do hlubokého smutku a rozhodla se změnit prostředí. Přestěhovala se do Londýna a během studia sekretářky, aby potěšila svou matku, zdokonalila své vzdělání jako herečka v Actor's Centre. Souběžně se svou filmovou kariérou si vybudovala proslulou kariéru jako zpěvačka a textařka skupiny Marlango, se kterou vydala osm alb. V mládí byla také součástí hudební kapely nazvané La Sociedad Protectora del Soul.

Herečka měří 171 centimetrů a narodila se ve znamení Lva. Pokud jde o její milostný život, tak jejím přítelem je uruguayský zpěvák Jorge Drexler, který je světoznámým skladatelem, jenž se stal prvním Uruguaycem, který získal Oscara. Páru se narodil v roce 2009 syn, kterého pojmenovali Luca, a o dva roky později, v roce 2011, se jim narodila dcera Lea. Kromě tance je milovnicí hudby, zejména soulu a jazzu. Jejími oblíbenými interprety jsou Suzanne Vega a Tom Waits. Jejím celoživotním vzorem je její matka Gillian a její největší platonickou láskou je americký umělec Gene Kelly.


28.7.1975
Madrid, Madrid, Španělsko
Leonor Watling csfd

ChinasNo mires a los ojosBesos al aireMusaVe jménu KristaAmor en su puntoAnother MeIf I Were YouPistole v každé ruceMejor de Eva, LoKouzelná cesta do AfrikyLope - Nezkrotný básníkLekce 21The Oxford MurdersTeresa, el cuerpo de CristoKarneval v SodoměPaříži, miluji TěPelículas para no dormir: La habitación del niñoSalvadorTeresaTirant Lo BlancMalas temporadasTajemství slovKronika smrtiPodvědomíŠpatná výchovaMůj život beze mneSatánekVe městěDeseoMluv s níMoje matka je na holkyEspalda de Dios, LaSon de marDrsný chlapiNo respires: El amor está en el aireGrandes ocasionesLa hora de los valientesMoje první nocTodas hierenUn solo de celloJardines colgantesNesnáším řízeníLa templanzaNasdroviaŽivot bez oprávněníRaquel busca su sitioQuerido maestro


Aktualizace osobnostního profilu Leonor Watling: 31.10. 2023 14:14