Vince McMahon 78 let


Americký profesionální wrestlingový promotér, komentátor, manažer, filmový producent, předseda představenstva a generální ředitel společnosti, zakladatel a majitel Alpha Entertainment, herec a bývalý příležitostný profesionální wrestler Vincent Kennedy McMahon promoval v oboru podnikání v roce 1968.

Vyrůstal se svou matkou a nevlastnímy otci. Jednoho z nich, který je bil, chtěl v dospělosti zabít, ale umřel dříve, než nad tím mohl doopravdy přemýšlet. Vince chodil na vojenskou školu a v té době se mu podařilo překonat svou dyslexii. Se svým otcem, promotérem wrestlingu, se poznal až ve dvanácti letech a hned si wrestling zamiloval. Brzy se stal oblíbeným komentátorem, ale chtěl také zápasit, což mu otec rozmluvil, protože se to ke komentátorům nehodí.

V roce 1979 koupil jednu hokejovou halu z hokejové AHL, kde kromě wrestlingu a hokeje vyprodával rockové koncerty, včetně Van Halen či Rush.Vince si po celou dobu života udržuje výbornou fyzickou kondici a tělo kulturisty. Jeho zeťem je wrestler Tripple H. Mezinárodně známý se stal i díky tomu, že roku 1984 rekrutoval do své WrestlingManie wrestlera Hulka Hogana. Koncem 80. let McMahon dokázal oslovit i rodinné publikum a přitahovat fanoušky, kteří nikdy předtím wrestlingu nevěnovali pozornost. McMahon vymýšlel propracované dějové linie, příběhy i scénaře skoro ke každému wrestlerovi. Vince přilákal 93 173 fanoušků na akci WrestleMania III (1987), která byl nazývána největším davem v historii sportovní zábavy.

Vince však nadále vymýšlel nové neotřelé strategie. Takticky vycítil posun veřejnosti směrem k tvrdší a cyničtější fanouškovské základně a přesměroval dějové linie směrem k modelu více orientovanému pro dospělé. Velké haló nastalo, když zmanipuloval mistrovství WWF, aby zničil Breta Harta. Tento nechvalně známý incident je dohledatelný a znám jako „Montreal Screwjob“, po tomto fiasku odstoupil z komentátorské sesle. McMahon po léta bagatelizoval své vlastnictví společnosti a byl většinou znám jako komentátor.


24.8.1945
Pinehurst, North Carolina, USA
Vince McMahon csfd

The Triumph and Tragedy of World Class Championship WrestlingMcMahonThe Bret Hart Story: The Best There Is, the Best There Was, the Best There Ever Will BeHard Knocks: The Chris Benoit StoryJohn Cena: Word LifeLita: It Just Feels RightWWF: Divas in HedonismBiographyWWE: Money in the BankWWE Crown JewelWWE Main EventWWE Hell in a CellWWE NXTWWE SummerSlamWWE Survivor SeriesWWE Hall of Fame 2009WWE No Way OutWWE Royal RumbleWWE SuperstarsWWE Vintage CollectionWrestleMania XXIVVengeance: Night of ChampionsWWE Cyber SundayWWE Hall of Fame 2007WWE Judgment DayWWE No Way OutWWE One Night StandWWE The Great American BashWWE Tribute to the TroopsWWE UnforgivenECW December to DismemberECW One Night StandWWE No MercyWWE No Way OutWWE Royal RumbleWWE Tribute to the TroopsWWE UnforgivenWWE Hall of Fame 2005WWE Royal RumbleWWE ArmageddonWWE Bad BloodWWE ExperienceWWE Great American BashWWE Judgment DayWWE No Way OutWrestleMania XXWWE BacklashWWE Judgment DayWWE No Way OutWWE Royal RumbleWrestleMania XIXWWE ArmageddonWWE Back In Black: NWO New World OrderWWE Bottom LineWWE Judgment DayWWE King of the RingWWE RebellionWWE Royal RumbleWWE SummerSlamWWE Survivor Series


Aktualizace osobnostního profilu Vince McMahon: 25.4. 2024 07:47