Colin Baker 80 let


Colin Baker původně studoval v Manchesteru a plánoval si budoucnost jako advokát. Ve 23 letech se rozhodl, že se jeho cesty budou ubírat jiným směrem a ve studiu pokračoval na Londýnské akademii hudby a dramatických umění.

Manželkou mu byla herečka Liza Goddard. S Lizou měl syna Jacka, který brzy po porodu zemřel. Na tento popud se Colin začal zajímat o Syndrom náhlého úmrtí kojenců a finančně podporoval nadaci pro studium náhlého úmrtí.

Nejspíš nejznámější je díky postavě ve sci-fi seriálu Doctor Who, kde v letech 1984 - 1986 ztvárnil šestou inkarnaci samotného Doktora. Během natáčení měli BBC a C. Baker jakési neshody a proto se dohodli o ukončení spolupráce – je jediným Doktorem, který byl nedobrovolně nahrazen další inkarnací.

Po odchodu ze seriálu se vrátil zejména k divadlu, ale nadále se objevoval v televizních filmech, věnoval se nadaci, později psal i sloupky do lokálních novin, vydal pár knih a tak pokračuje až do dnešních dní.


8.6.1943
Waterloo, Londýn, England, Velká Británie
Colin Baker csfd

Christmas at the Holly Day InnMinaciousThe Ghosts of Borley RectoryYou Might Get LostHiraethLéto na tisíc způsobůDoctor Who: The Ultimate CompanionD´Artagnan a tři mušketýřiThe AsylumTravelWiseMladý Indiana Jones: Pouštní anabázeSoul's ArkThe Waiting TimeThe HarpistEye of the BeholderBreach of the PeaceStranger: The Terror Game, TheThe Zero ImperativeStranger: In Memory Alone, TheThe Airzone SolutionMyth Makers Vol. 19: Colin BakerSwallows and Amazons Forever!: Coot ClubSwallows and Amazons Forever!: The Big SixDangerous Davies: The Last DetectiveDoctor Who: Tales of the TARDISPán časuStar Trek ContinuesPointless CelebritiesThe Impressionable Jon CulshawThe Afternoon PlayDoctorsA Dance to the Music of TimeJonathan CreekHarry's MadMladý Indiana JonesDoctor WhoThe CitadelFor Maddie with LoveFall of Eagles


Aktualizace osobnostního profilu Colin Baker: 4.4. 2024 03:16