David Bennent 57 let


Tento švýcarský herec měří jen 1,55 m. Pochází z herecké rodiny, jeho otcem je německý herec Heinz Bennent. Kolem herectví a filmařiny se točí i jeho starší sestra Anne. Matka Diane Mansart je tanečnice. David studoval Max-Reinhardt-Seminar ve Vídni. Plynně hovoří francouzsky a německy. Vystoupil v desítkách divadelních hrách a to i na prestižních evropských divadelních scénách, např. v Comédie Francaise.

Další jeho výraznou rolí byl Gump ve fantasy LEGENDA Ridleyho Scotta a obejvil se i v thrilleru Yvese Boisseta PSÍ DEN. V roce 2006 opět spolupracoval se Schlöndorffem, který ho obsadil do role šamana v dramatu ULZHAN.


9.9.1966
Lausanne, Švýcarsko
David Bennent csfd

Die Theorie von AllemŠťastný LazzaroDas schaffen wir schonDer unsichtbare FilmA Dangerous FortuneMlha v srpnuPlanetárium28 1/2Michael KohlhaasUlzhanNesnáší mnePoem - Ich setzte den Fuss in die Luft, und sie trug (Hilde Domin)EndspielLegendaHorkoPlechový bubínekMein Onkel Theodor oder Wie man viel Geld im Schlaf verdientDie ElternMísto činuBerlínští psiKommissar DupinL'enfant des LumièresDer KommissarDerrickWas wurde aus...?Beckmann3nach9


Aktualizace osobnostního profilu David Bennent: 2.11. 2023 22:07