Thomas Gottschalk 73 let


Herec, scénárista a konferenciér Thomas Gottschalk se narodil 18. května 1950 v německém Bambergu jako syn právníka. Jeho strýc byl farmářem a Thomas vyrůstal v přísné katolické rodině v městečku Kulmbach, kde také absolvoval humanistické gymnázium. Na učitelském ústavu v Mnichově studoval germanistiku a dějiny s úmyslem stát se učitelem na základní škole.

Thomas je více či méně úspěšný také ve světě filmu. U nás je znám především v dřívějších komediálních rolích o nosáčích (DVA NOSÁČI A RÁDIO – 1982) včetně tří pokračování, vzhledem k jeho zvláštním proporcím v oblasti obličeje. Komedie NĚŽNÍ ZMATKÁŘI (1987) měla rovněž své pokračování a nejnověji se představuje v rodinné komedii OŠETŘOVATEL (2011) v cameo roli módního guru Jurgena.

Thomas Gottschalk je ženatý od roku 1976 s Theou, mají spolu dva syny Romana a Tristana. V roce 2010 se stal také dědečkem. Je zapsán v Guinessově knize rekordů 2007 za nejdelší působení jedné osoby v reklamě na sladkosti Haribo (od roku 1991) v historii. V roce 2008 získal v celebrity verzi pořadu Chcete být milionářem milión EUR pro charitu. Žije střídavě v Malibu a německém Marienfelsu, kde si koupil v roce 2004 zámek. Z důvodu tragédie během vysílání pořadu Wetten, dass…? moderátor soutěž opouští, ale jeho pracovní zakázky tím zdaleka nekončí.


18.5.1950
Bamberg, Bayern, Západní Německo
Thomas Gottschalk csfd

Dessau DancersSkandálOšetřovatelJeden a půl rytířeLate ShowSnídaně s EinsteinemVánoce s Willy WuffemSestra v akci 2: Znovu v černém hábituMušketýři na HarleyíchBláznivá jízdaŽena jménem HarryZávod s časemNěžní zmatkáři 2Něžní zmatkářiMiko - aus der Gosse zu den SternenBig MäcBoleroDva nosáči a videoSeitenstechenDva nosáči tankují superMaminko, jen žádnou panikuDva supernosáčiDva nosáči a rádioZa letní nociHubert a StallerLoď snůDittsche - Das wirklich wahre LebenMonaco Franze - Der ewige StenzMein Papa, die Supernase!Die Zeit meines Lebens - Her StoryHappy End am WörtherseeDer Vertretungslehrer - mit Thomas GottschalkHelmut FischerThomas GottschalkJedermann liebt Karli SpiehsEinfach krass! Die coolen 90erWer wird Millionär? - Das Phänomen60 Jahre Rock & PopHeidi Klum: The E! True Hollywood StoryDer große Helga Feddersen Abend: Die Wanne ist vollModern Talking 1998/1999Unter Deutschen - Eindrücke aus einem fremden LandDas ARD-SilvesterkonzertDisney 100 - Die große Jubiläumsshow40 Jahre Supernasen - Mit Mike Krüger & Thomas GottschalkDie Passion - LiveFrank Elstner - Noch eine Frage! - Die Überraschungsshow zum 80. GeburtstagPiratensender Powerplay V2.0 - Mit Mike & ThommyGottschalks große 90er-ShowWer stiehlt mir die Show?Wetten, dass ...2020 – Gottschalk holt's nachHappy Birthday, Thomas Gottschalk!


Aktualizace osobnostního profilu Thomas Gottschalk: 26.12. 2023 02:21