Sepp Dietrich (1892 - 1966)


Joseph Dietrich se vyučil řezníkem, vstoupil do armády a účastnil se 1. světové války. Přidal se k nacistům a stal se velitelem osobní stráže Adolfa Hitlera, nesl zodpovědnost za Vůdcovu bezpečnost. Po aktivní účasti při Noci dlouhých nožů byl Sepp povýšen na obergruppenführera. Vedl první pluk Leibstandarte SS Adolf Hitler. Původně měli za úkol ochraňovat Adolfa Hitlera, později se z nich ale stala elitní bojová jednotka s výjímečným postavením. Museli by jste splňovat přísná kritéria, abyste mohli být členy této jednotky. Sepp byl jeden z Hitlerových nejbližších, takže měl vždy ty nejlepší zbraně. Himmler byl naštvaný, že nemohl Dietrichovi rozkazovat.

Sepp Dietrich byl pro Hitlera stále voják číslo 1, až hořký konec války byl příčinou, že se spolu dostali do ostrého sporu. V roce 1946 byl odsouzen na doživotí, to mu bylo ale zmírněno. Od konce války až do svého smrtelného infarktu v nedožitých čtyřiasedmdesáti letech hrdě hájil Waffen SS. Joseph Sepp Dietrich, skvělý voják, kterému se přičítá ohromná spousta válečných hrůz (některé z nich nespáchal, ale o mnoha dalších se vůbec neví). Muž opředený legendami a záhadami, vítězil i prohrával. Pro Německo měl tento hrdina nevyčíslitelnou hodnotu.


28.5.1892
Hawangen, Memmingen, Bavorsko, Německá říše
21.4.1966
Ludwigsburg, Západní Německo
Sepp Dietrich csfd

ZeligHitlerovi bodyguardiBojovníci 2. světové válkyTelevize ve službách hákového křížeDie Leibstandarte SS-Adolf Hitler im EinsatzTriumf vůleHitler über Deutschland


Aktualizace osobnostního profilu Sepp Dietrich: 24.2. 2024 16:19