Dominique Swain 43 let


Dominique Adrian Swain se narodila v Kalifornii a vyrostla se svými rodiči a čtyřmi sourozenci v Malibu. Už jako dítě vynikala ve škole jako pilná a vysoce inteligentní studentka, kvůli čemuž nebyla u svých vrstevníků příliš oblíbená.

Zlomový okamžik, však přišel až v r.1997 kdy Dominique získala první hlavní roli. Jednalo se o úlohu čtrnáctileté dívenky Lolity, k níž zahoří láskou zralý univerzitní profesor Humbert v dramatu Adriana Lyneho LOLITA natočeném podle stejnojmenného skandálního románu. V tomto filmu se Dominique sešla s takovými hereckými osobnostmi jako Jeremy Irons nebo Melanie Griffith a získala celosvětové uznání. Lolita byla vřele přijatá jak divácky tak kritikou a z mladé herečky se ze dne na den stala hvězda.

Bohužel jak už to v podobných případech bývá, Dominique dlouho nemohla ze stínu své životní role vystoupit, což mělo za následek zásadní změnu životního stylu, závislost na alkoholu a nepříliš úspěšné filmové role. Naštěstí se rychle dokázala vzpamatovat, nadobro se vzdala pití a dnes již vytrvale pokračuje v herecké dráze.

Přestože je kritikou uznávaná jako velmi kvalitní herečka, snad s výjimkou postavy rebelantské dcery Johna Travolty v akční pecce TVÁŘÍ V TVÁŘ, se vyhýbá blockbusterovým rolím a raději dává přednost komornějším a nezávislým snímkům. Kromě hraní také studuje na univerzitě v Santa Monice. Nepochybně má před sebou ještě dlouhou a pestrou kariéru.


12.8.1980
Malibu, California, USA
Dominique Swain csfd

End TimesMagikShadow MasterState of DesolationBITSReaching from AboveZlověstné tajemstvíChronicle of a Serial KillerDeprivationGirl Lost: A Hollywood StoryMeteor Moon2177: The San Francisco Love Hacker CrimesBlood CraftEminence HillHoly MasqueradeThe Last Big SaveŠpatná máma1st BornA Doggone AdventureAstroBattle of the DronesFor JenniferMinutes to MidnightNazi OverlordRottentailThe Dark FieldThe Wrong CruiseThe Wrong TeacherBoone: The Bounty HunterHexingSpreading DarknessThe Black RoomThe Fast and the FierceThe MatadorsYou Can't Have ItYou Have a Nice FlightA Doggone ChristmasA Husband for ChristmasBěženky a kapřiFishes 'n Loaves: Heaven SentThe 6th FriendThe Wrong Roommate6 Ways to DieEmbersHorse Tail, ANo DepositOsudná koupěRock StoryS kůží na trhThe MourningFatal InstinctLost Girls, TheBlue DreamInvaze zombie náckůThe Girl from the Naked EyeCesta nikamToxicTranceNightfallStuntmen


Aktualizace osobnostního profilu Dominique Swain: 31.10. 2023 04:51