Tony Jaa 48 let


Vlastním jménem Panom Yeerum se narodil 5. 2. 1976 v thajském Surinu. Jeho rodiče se živili jako pastevci slonů. Jako malý rád sledoval filmy s tématikou kung-fu a herci jako Bruce Lee, Jackie Chan nebo Jet Li se rázem stali jeho největšími vzory. Rozhodl se stát jejich následovníkem a začal trénovat bojová umění všeho druhu od Taekwon-da až po tradiční thajský box. Věnoval se též gymnastice. U filmu začal pracovat nejprve jako kaskadér. V náročných scénách zastupoval například Robina Shou při natáčení MORTAL KOMBAT 2.

Po velkém komerčním úspěchu ONG-BAKU natočili Tony a Pinkaew další společný projekt s názvem TOM YUM GOONG. Příběh sice znovu výrazně ustupuje bojovým scénám, ale ty opět s Tonym v titulní roli nemají konkurenci. Tony Jaa je na dobré cestě stát se novým Brucem Lee. Stále trénuje bojová umění (údajně až 8 hodin denně) a jednou by chtěl stejně jako on prorazit i v Hollywoodu. Určitě o něm ještě uslyšíme.


5.2.1976
Surin, Thajsko
Tony Jaa csfd

A Man Will RiseExpend4bles: Postr4datelníDetective Chinatown 3Jiu JitsuMonster HunterTrojitá hrozbaIp Man: Cheung Tin ChixXx: Návrat Xandera CageŽádná volbaNikdy to nevzdávej 3Rychle a zběsile 7Zóna smrti: Čas odplatyKrvavý BangkokTom Yum Goong 2Ong Bak 3Ong bak 2: PomstaTajný agent 2Ong-Bak 2Tajný agentOng-bakNuk leng klong yaoHard GunPlook mun kuen ma kah 4Tony Jaa: Lui He Lui (Groundbreaking)Tragédie: Je reste ghettoGong shou daoThe Art of ActionHollywood InsiderBuenafuente


Aktualizace osobnostního profilu Tony Jaa: 5.3. 2024 01:22