David Kraus 44 let


David Kraus, talentovaný zpěvák, textař, skladatel a příležitostný herec se narodil 13. února 1980. Spolu se svými rodiči – moderátorem a hercem Janem Krausem a akademickou malířkou a herečkou Janou Krausovou – vyrůstal v Praze na Letné.

V roce 2000 vydal samizdatem album s názvem Holky, které se prodávalo spolu s časopisem Elle. Roku 2002 následovala deska David Kraus. Toto CD staví na milostných výpovědích, snad nejvíce upoutala píseň s názvem „Zuzana“, kterou David věnoval zpěvačce a herečce Zuzaně Norisové. S tou se seznámil na nacvičování muzikálu Starci na chmelu, oba v něm ale nakonec nevystupovali.

Mezitím se věnoval i filmu a herectví. V pohádce Královský slib (2001) si zahrál roli prince. Ve stejném filmu vystupoval i jeho otec Jan Kraus, který ztvárnil šaška. O rok později účinkoval ve filmu Archa pro Vojtu, pro který nazpíval i píseň „Proč?“. V roce 2003 spolupracoval se svým tátou, jež se ujal scénáře a režie filmu Městečko, pro který David složil hudbu. Zazpíval si zde i písničku „Rodné lány“.

V září stejného roku zahajuje se svou kapelou v pražském Lucerna Music Bar své první koncertní turné, které je hned od začátku úspěšné. V roce 2004 si ve filmu podle skutečnosti Bolero zahrál Artura Aksmana. Na jeho natáčení má David rozporuplné vzpomínky. Ze začátku si prý natáčení užívali, smáli se, ale později jim do smíchu už moc nebylo. Natáčeli se totiž scény znásilňování a topení Po jedné scéně, kdy David a další měli svazovat a poté polévat herečku Báru Seidlovou, se Bára doopravdy rozbrečela. Herci pak měli pocit, jako by to skutečně spáchali, ne že to bylo jen pro film.


13.2.1980
Praha, Československo
David Kraus csfd

Láska hory přenášíŽeny v běhuŠťastnáMartin a VenušeVy nám taky, šéfe!Hezké chvilky bez zárukyBoleroArcha pro VojtuKrálovský slibModrý kódOrdinace v růžové zahraděVraždy v kruhuVyprávějNávesOhrožené prázdniny13. komnataAlsa - koncert hvězd proti bezmociPátá čtvrť: zmizelé město pražskéKrálovství poezie Gabriely VránovéAlexandrovciPříběhy slavnýchDavid Kraus: TouhaDavid Kraus a 3045 mám tě rád Maruško: Nemůžeš se pořád dívat zpátkyProjekt Gump - Protože to nevzdámWohnout - TlamaAlternativaDavid Kraus: ZuzanaAlsa - koncert hvězd proti bezmociTribute to Miro Žbirka 70Alsa - Koncert hvězd proti bezmociAlsa - Koncert hvězd proti bezmociObraz Doriana GrayeProti své vůliMalý orelChameleonHappy EndVyprávěj - ohlédnutíA11 RozhovorSvětlo pro Světlušku 2021


Aktualizace osobnostního profilu David Kraus: 30.10. 2023 17:13