Patrick Dempsey 58 let


Patrick Dempsey se narodil dne 13. ledna roku 1966 v Lewiston, Maine v USA. Narodil se matce Amandě a otci Williamu Dempsey jako nejmladší ze třech dětí. V sedmi letech Patrick navštěvoval taneční kroužek, odkud byl následně vyloučen za přílišné flirtování s děvčaty. Následně v patnácti letech objevil své herecké nadání, kdy cestoval po Anglii jako žonglér, komik a iluzionista. V této době se stal adeptem na výhru v mezinárodní žongléřské soutěži, kde se nakonec umístil na druhém místě. Dempsey strávil svá školní léta v Buckfieldu, kde navštěvoval místní vysokou školu Svatého Dominika. Na této vysoké škole byla zaměstnaná jeho matka jako sekretářka, ale odešla ještě předtím, než ji Patrick stačil vystudovat.

Ve věku 21 let dostal svou první významnější roli ve snímku LÁSKA NENÍ V CENĚ (1987) s herečkou Amandou Peterson. V roce 1989 hrál hlavní roli ve filmu LOVERBOY s herečkou Kirstie Alley a BLÁZNIVÁ SPOLUBYDLÍCÍ (1990) s herečkou Helen Slater. Ačkoli role v teen komediích byly pro Patricka na určitou dobu typické, vyhýbal se právě těmto rolím, aby postupoval dále ve své kariéře. V průběhu roku 1990 Dempsey uváděl několik televizních vystoupení a účinkoval ve filmu THE PLAYER (1997) a v televizním seriálu ABOUT A BOY (2003). Jeho první významnější televizní rolí byla role Willa – sportovního reportéra v televizním seriálu WILL & GRACE (1998). Následně pokračoval v roli Aarona Brookse, psychicky nevyváženého bratra herečky Stelly Wards, ve snímku ONCE & AGAIN (2004). Dempsey si za tuto roli vysloužil nominaci na cenu Emmy. V roce 2002 také propůjčil svůj hlas Kenaiovi v animovaném filmu BROTHER BEAR 2. Momentálně můžeme Patricka vidět ve velmi úspěšném televizním seriálu CHIRURGOVÉ jako doktora Dereka Shepherda spolu s herečkou Ellen Pompeo, a také ve snímku MEZI ŘÁDKY (2007) po boku Hillary Swank.

Patrick se dvakrát oženil. Od roku 1987 do roku 1994 byl ženatý s Rocky Parkerovou, ale manželství dlouho nevydrželo kvůli velkému věkovému rozdílu, jelikož Rocky byla o 27 let starší. Podruhé se oženil 31. června roku 1999 s Jillian Fink, maskérkou, která působila u společnosti „Delux Beauty“. Spolu mají tři děti, dceru jménem Tallulah, narozenou roku 2002, a dvojčata - bratry Darbyho Galena a Sullivana Patricka, kteří se narodili 1. února roku 2007. Patrick je vášnivým řidičem závodních aut a již mnohokrát se zúčastnil silničních závodů.


13.1.1966
Lewiston, Maine, USA
Patrick Dempsey csfd

Den díkůvzdáníFerrariProkletá romanceDítě Bridget JonesovéUshi Must MarryRande u přepážkyTransformers 3: Odvrácená strana MěsíceNa sv. ValentýnaJak ukrást nevěstuCome Rain or Come Shine: From Grey's Anatomy to Private PracticeGrey's Anatomy: Every Moment CountsKouzelná romanceMezi řádkyMedvědí bratři 2Andělé s ocelovým hlasemAbout a BoyLucky 7Holka na roztrháníKlub vyvolenýchRebellionBlondýnkaChestnut HillVřískot 3Me and WillAva's Magical AdventureBiblické příběhy: JeremiášDenialThe TreatThere's No Fish Food in HeavenZločin a trestÚtěk20.000 mil pod mořemLáska na druhý dotekOdd JobsThe PlayerThe Right to Remain SilentV očistciPokrevní poutoSmrtící epidemieS vyznamenánímBank RobberFace the MusicJ.F.K.: Reckless YouthJste srdečně zvániGangsteřiMerry Christmas BabyÚtěkMěstský pohárBláznivá spolubydlícíZajíčekIn a Shallow GravePrima děvčataIn the MoodLáska není v ceněMejdan na plážiPrávo volbySeminaristéDiavoli


Aktualizace osobnostního profilu Patrick Dempsey: 19.11. 2023 15:21