Charles Shaughnessy 69 let


Charles se narodil v Londýně. Je synem Alfreda Shaughnessyho, scénáristy seriálu Upstairs, Downstairs, a herečky Jean Lodge. Coby člen herecké rodiny, měl herectví již předurčeno a v prvních filmech začal účinkovat už na základní škole. Po absolvování Etonu začal studovat práva na universitě v Cambridge .Po jejím absolvování se přidal do skupinky komediálních herců Footlights Revue. Práva zřejmě život Charlese nenaplnila a tak se nedlouho po skončení školy rozhodl vrátit k hraní a zapsal se do Londýnské divadelní školy. S jejím souborem začal hodně cestovat a přestěhoval se do Ameriky. To především kvůli herečce, Susan Fallander s níž se 13. května 1983 ve svých 28 letech oženil. Dnes může být pyšný na své dvě dcery Janny a Madekyn.

V posledních několika letech mohou diváci českých tv stanic vidět šarmantního Ch. Shaugnessyho v seriálu CHŮVA K POHLEDÁNÍ (The Nanny). V něm si zahrál po boku Fran Drescher bohatého anglického gentlemana, vdovce Maxwella Sheffielda, který právě shání chůvu pro své tři děti, desetiletého syna Brightona, čtrnáctiletou Maggie a malou Grace. Fran je na zkoušku přijata a během pěti let se z náhodné chůvy stane členem rodiny, manželkou anglického gentlemana a adoptivní matkou tří dětí a matkou dvojčat Sheffieldových. Spolu s Fran Drescher se Charles objevil na obrazovkách ještě jednou v roce 2005, a to v seriálu LIVING WITH FRAN. Tady si pro změnu zahrál Franina exmanžela Teda.

Charles také účinkoval v televizním filmech GET A CLUE a MOM'S GOT A DATE WITH A VAMPIRE. Zahrál si i jako hostující herec v jedné epizod seriálů HVĚZDNÁ BRÁNA, VERONICA MARS, MARTIAL LAW - Stav ohrožení nebo ZÁKON A POŘÁDEK: ÚTVAR PRO ZVLÁŠTNÍ OBĚTI. Dokonce namluvil postavu Dr. Quintaina v počítačové hře Freelancer, nebo také postavu zlaté rybičky Denise v kresleném seriálu Stanley.

Pro zajímavost: kromě práce si 182 centimetrů vysoký Charles rád najde čas na své dvě dcery, s nimiž jezdí na kole či chodí na procházku do parku.


9.2.1955
Londýn, England, Velká Británie
Charles Shaughnessy csfd

Final FrequencyThe MagicVánoce s princem: Královský potomekHarry a Meghan: Královské povinnostiVánoce s princem: Královská svatbaButtonsDanger OneVánoce s princemMoontrap: Target EarthMy Christmas PrinceV džungli láskyMy Dad Is ScroogeAudreyMaidens of the SeaThis Magic MomentTom a Jerry: Robin Hood a Veselý MyšákVelká filmová láskaMardi Gras: Jarní prázdninyPrinc a pruďasVánoční cesta láskyWilliam a KateMěj se dobřeExpert na vraždu: Záhada zamčené místnostiKonec světaPříběh o ZoufálkoviPermanent VacationBlázinec na koleji 2Stanley's Dinosaur Round-UpDěti AmerikyZáhadná žena: Vražda v lázníchNajděte stopuThornberryovi na cestáchObrazRande s upíremThe New Adventures of Spin and Marty: Suspect BehaviorDalší šanceDenialNebezpečná aféraVšechno za životDay-OLovci duchů: WinchesteroviV zajetí kouzelTaková moderní rodinkaCool KidsGhostedDobré mravyKřižovatka smrtiMystérium sexu


Aktualizace osobnostního profilu Charles Shaughnessy: 30.10. 2023 15:46