Daniel Wu 49 let


Celým jménem Daniel Yin-Cho Wu se narodil 30. září 1974 v americké Kalifornii, chceme-li být přesní, bylo to ve městě Berkeley v sanfranciském zálivu. Jeho otec George v roce 1949 emigroval z čínské Šanghaje poté, co se k moci dostali komunisté a v New Yorku potkal Danielovu matku Dianu, která rovněž emigrovala z Šanghaje. V současnosti je Daniel známým hercem, režisérem, producentem, modelem a stále trénuje wushu a další bojová umění. 6. dubna 2010 se oženil s hongkongskou modelkou a herečkou Lisou S.

O tři roky později, tedy roku 1997, se Daniel vypravil do Hong Kongu, aby mohl být svědkem jeho předání Čínské lidové republice. Na návrh své sestry se Daniel začal věnovat modelingu a o čtyři měsíce později si jej všiml filmový režisér Yonfan, který ho obsadil do svého filmu BISHONEN, který měl premiéru v roce 1998.

Ve stejném roce si zahrál jednu z hlavních rolí ve filmu Mabel Cheungové CITY OF GLASS a byl nominován jako nejlepší nový herec na 18. ročníku Hong Kong Film Awards. Od tohoto okamžiku šlo vše již velice rychle, Daniel stihl za 10 let natočit přes 40 filmů, často s významnými režiséry, například s Gordonem Chanem, Siu-Tung Chingem nebo Derekem Yee. A nebylo nezvykem, že se jednalo o hlavní role.

Z jeho nejznámějších filmů můžeme jmenovat NEW POLICE STORY, kde si zahrál po boku legend Jackie Chana a Nicholase Tse, nebo THE SHINJUKU Incident, opět s Jackie Chanem v hlavní roli.


30.9.1974
Berkeley, California, USA
Daniel Wu csfd

Reminiscence除暴Tomb RaiderGeostorm: Globální nebezpečíWishedChong tian huoWarcraft: První střetGo Away Mr. TumorDan shen nan nu 2Mo jingQie ting feng yun 3ControlKong cheng jiZpráva o EuropěPěsti ze železaThe Last SupperČínský zvěrokruhDan shen nan nuJian dang wei yeNerozlučníOdposlechnuto 2Hot Summer DaysPřesný cílMěsto zločinuQie ting feng yunRu MengTiao chu quMen tuTriádaMing MingSi da tian wangČerný štírLong dao qi yuanQian bei bu zuiSmrtící úchylkaZhang hangaZuřivost v krviCesta kolem světa za 80 dníGong zhu fu chou jiMo huan chu fangNew Police StoryNávrat drakaThe Huadu Chronicles: Blade of the RoseWang jiao hei yeMiss Du Shi NiangXin za shi mei 2Xun zhao Zhou Jie LunYao ye hui langBeauty and the BreastDevil Face, Angel HeartLove UndercoverPrincess DTou kui wu zuiVyvolenéBei jing le yu luChong zhuang jing chaTou hao ren wuYe shou zhi tongYou yuan jing mengZhi fa fan fa


Aktualizace osobnostního profilu Daniel Wu: 30.10. 2023 12:27