Geneviève Grad 79 let


Geneviève Grad je francouzská herečka, která na filmovém plátně nikdy nezestárla. Původně chtěla pracovat jako tanečnice, ale v jejích patnácti letech se účastnila konkurzu na film Les Adolescentes, kde ale roli nedostala. Díky tomu si ji ovšem všimli tvůrci filmu Un soir sur la plage, který je tak jejím první filmem.

V tom samém roce ale nastal zlom v její kariéře díky jinému legendárnímu francouzskému filmu Četník ze Saint Tropez, kde hrála po boku Louise de Funèse, se kterým hrála už ve zmiňovaném filmu Kapitán Francanese. Zahrála si po tom ještě ve dvou pokračováních – Četník v New Yorku a Četník se žení. V dalších pokračováních se už ale v roli Nicole Cruchotové neobjevila. Nebyla totiž na takovou slávu zvyklá a stáhla se do ústraní a hrála už jenom příležitostně až do roku 1983.

Od té doby už o ní nejsou žádné informace. Geneviève Grad se po slávě filmové série Četníků několik let doslova skrývala někde ve francouzském regionu Gers, kde se seznámila s vědcem Igorem Bogdanoffem, se kterým má syna Dimitrije. Provdala se ale až v roce 1993 za architekta Jeana Guillauma. Po ukončení herecké kariéry se živila také jako obchodnice se starožitnostmi nebo pracovala jako asistentka produkce v televizi TF1.


5.7.1944
Paříž, Île de France, Francie
Geneviève Grad csfd

Ça va pas être tristeComme une femmeLa PharisienneVoulez-vous un bébé Nobel?Libertés sexuellesMaestro, LeFlash LoveO Palácio dos AnjosOSS 117 prend des vacancesDémoniaque, LeČetník se ženíSu nombre es DaphneČetník v New YorkuEnlèvement d'Antoine Bigut, L'GibraltarČetník ze Saint TropezEroe di Babilonia, L'MolochSandokan opět v akciArsen Lupin kontra Arsen LupinL'empire de la nuitNormanni, IKapitán FracasseLa Bataille de CorintheUn soir sur la plageVoltaireAgence IntérimQuand la liberté venait du cielChambre à louerFrédéric le gardian


Aktualizace osobnostního profilu Geneviève Grad: 30.10. 2023 23:30