Fionn Whitehead 26 let


Fionn Whitehead je talentovaný a nadějný herec. Jeho rodiče Linda a Tim Whitehead ho pojmenovali podle irské folkové legendy Fionna mac Cumhailla. Doma byl vždy vychováván v uměleckém duchu i proto, že jeho otec byl jazzový muzikant. Sám Fionn chtěl být však v mládí tanečníkem breakdance.

V roce 2015 už jako aspirující herec pracoval Whitehead jako barista v kavárně v londýnské části Waterloo. V roce 2016 si poprvé zahrál v britské miniserii HIM. Poté byl překvapivě osloven Christopherem Nolanem, aby ztvárnil hlavní roli v jeho připravovaném filmu Dunkirk, kde si zahál po boku již hereckých es jako Tom Hardy, Kenneth Branagh nebo Cillian Murphy. Lepší herecký debut si snad ani nemohl přát. Nolan Fionna přirovnal k mladému Tomu Courtenayovi.


18.7.1997
Richmond, Londýn, England, Velká Británie
Fionn Whitehead csfd

EmilyVoyagers - Vesmírná miseDon't Tell a SoulVévoda z WellingtonuPort AuthorityRoadsBlack Mirror: BandersnatchDunkerkThe Children ActNadějné vyhlídkyV čísle 9QueersHimHarry Styles: The Finishing TouchThe Dunkirk Spirit: Behind the Making of the Movie


Aktualizace osobnostního profilu Fionn Whitehead: 11.11. 2023 16:34