Zora Ulla Keslerová 73 let


Ač se Zora Ulla Keslerová se narodila 11. srpna 1950 v Praze, je slovenské národnosti. Svou kulturní kariéru započala jako tanečnice a zpěvačka revuálního dívčího tria. Později svou profesi rozšířila o fotomodelku a odtud už byl jen krůček k herectví. Zora ovšem začala rovnou v italské kinematografii. Zde v osmadvaceti natočila první film LA FEBBRE AMERICANA. S ne tak velkým úspěchem vstoupila i na plátna československých kin, kde debutovala v roce 1979 hlavní roli rozvedené matky v psychologickém dramatu KŘEHKÉ VZTAHY. Pak však následovaly převážně vedlejší role hlavně svůdných žen: nemocniční sestra v akční krimikomedii ŘETĚZ (1981), nedostupná skladnice v někdejším hitu pro náctileté VÍTR V KAPSE (1982), květinářka v komedii FEŠÁK HUBERT (1984). Okrajově se objevila i ve filmech SNY O ZAMBEZI (1982), ANDĚL S ĎÁBLEM V TĚLE (1983), ANDĚL SVÁDÍ ĎÁBLA (1987), KRAKONOŠ A LYŽNÍCI (1980), PERINBABA (1985), OPERACE MÉ DCERY nebo SKALPEL, PROSÍM (1985).

Jak již bylo řečeno, Zora se celosvětově proslavila hlavně hraním v hororech. Kromě těch dvou již zmíněných: ANTROPOPHAGUS (1980), Fulciho QUANDO ALICE RUPPLE LO SPECCHIO (1988) a IL FANTASMA DI SODOMA (1988) nebo FUGA DALLA MORTE (1989). A pokud se nemýlím, mám dojem, že se nakrátko mihnula i v LA CASA DALLE FINESTRE CHE RIDONO (1976).

Posledním jejím filmem byla na dlouhou dobu italská komedie PAPA DICE MESSA (1996). Podařilo se mi však objevit informaci, že se po deseti letech k filmu vrátila a to hned jednou z hlavních rolí v thrilleru LA RADICE DEL MALE, kde si s ní zahrála i její dcera Petra Keslerová.


11.8.1950
Praha, Československo
Zora Ulla Keslerová csfd

Líbáš jako ďábelLa radice del maleVzkříšeníTáta je kněz!AltroveKašlu na všechnoL'ispettore Sarti - Un poliziotto, una cittàHansel e GretelFuga dalla morteAnděl svádí ďáblaDuch SodomyKdoví, kdy začne svítatQuando Alice ruppe lo specchioEpisoda v Západním BerlíněOperace mé dceryPerinbabaSkalpel, prosímFešák HubertTenkrát v AmericeTéto noci v tomto vlaku2019: Noví barbařiAnděl s ďáblem v těleRozparovač z New YorkuSny o ZambeziVítr v kapseŘetězŽeny od hluboké řekyAntropofágFilles de madame Claude, LesJak napálit advokátaKrakonoš a lyžníciLa ragazza del vagone lettoLa vera storia della monaca di MonzaKřehké vztahyLa febbre americanaLe evase - Storie di sesso e di violenzeLa casa dalle finestre che ridonoDeodato HolocaustZora Ulla Keslerová: česká královna exploatačního filmu13. komnataBanned Alive! The Rise and Fall of Italian Cannibal MoviesPaura: Lucio Fulci Remembered - Volume 1Milosrdná ležA tančím dál ...


Aktualizace osobnostního profilu Zora Ulla Keslerová: 8.11. 2023 23:59