Sting 72 let


Sting se narodil jako nejstarší ze čtyř dětí. Jeho otec byl mlékař a matka pracovala jako kadeřnice. Studoval angličtinu a hudbu na pedagogické fakultě Warwick University. Hrál na kontrabas s jazzovou kapelou. Nějaký čas pracoval také jako učitel. Zpíval s jazzrockovou skupinou Last Exit.

Poprvé stál před kamerou jako model v reklamě na žvýkačku Wrigley´s. Pro reklamu se nechal odbarvit na blond a u tohoto odstínu už zůstal. Ve filmu debutoval v roli hotelového pikolíka jménem Ace Face, který o víkendech prohání silné motorky, ve filmové verzi rockového muzikálu o soupeřících rockerských bandách z pol. 60 let QUADROPHENIA. Dramatickou rolí na sebe upozornil v černé komedii DĚTSKÉ PROJÍMADLO, kde hrál Martina Tylora, který se vetře do přízně jedné rodiny tím, že se tam začně starat o psychicky labilní dívku. Hrál ve sci-fi filmu DUNA. Po boku herečky Mereyl Streep hrál v psychologickém dramatu VÍC NEŽ DOST. V roce 1989 se představil v broadwayské inscenaci Brechtovy a Weillovy ŽEBRÁCKÉ OPERY jako král zlodějů Mackie Messer.

Stingovy skladby jsou velice často zařazovány do filmových soundtracků. Spolu s Trevorem Jonesem byl nominován na Zlatý Globus za titulní píseň z filmu MOCNÝ.

Stingovou první ženou byla herečka Frances Tomeltyová (1976-82) a od roku 1992 má za manželku herečku a producentku Trudii Stylerovou, s níž ma čtyři děti. Se svou ženou založil nadaci na záchranu deštných pralesů a věnuje se aktivně různým charitativním činnostem. Má čestné doktoráty na Northumbia University (1992) a na prestižní Berklee College of Music (1994).


2.10.1951
Wallsend, England, Velká Británie
Sting csfd

Kaamelott - Premier voletHerb Alpert Is...Zoolander No. 2BrunoThe Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab StorySbal prachy a vypadniGroteskaPeter and the Wolf: A Prokofiev FantasyBouřlivé pondělíDobrodružství Barona PrášilaJulie a JulieLigmalion: A Musical for the 80sNevěstaVíc než dostDunaBrimstone and TreaclePolice: Around the WorldArtemis 81QuadropheniaRadio OnJen vraždy v budověOpen SlatherThe Michael J. Fox ShowLife's Too ShortMalá Velká Británie v USAStudio 60Ally McBealováThe Vicar of DibleySimpsonoviKapitán PlanetaBeware the Groove: The Making of a Cult ClassicEgo: The Michael Gudinski StoryKeeper of the FlameEric Clapton: Standing at the CrossroadsUnder the VolcanoCitizens of Boomtown: The Story of the Boomtown RatsHalušky: Dobrodružství s psychedelikyPříběhy písníStewart Copeland's Adventures in MusicI Want My MTVNew Orleans: Město hudbyPavarottiQuadrophenia: Our GenerationBreaking the BandGreat Exhibition of the NorthPocta Alžbětě II.Yo no me llamo Rubén BladesBrian Johnson: Rock na cestěElton John: The Nation's Favorite SongGurrumul


Aktualizace osobnostního profilu Sting: 17.11. 2023 01:49