Gretchen Mol 51 let


Americká herečka holandského původu Gretchen Mol se narodila 8. listopadu 1972 v malém městečku Deep River ve státě Connecticut. Už na střední škole měla ambice stát se herečkou a když odmaturovala, přestěhovala se do New Yorku, kde navštěvovala kurzy herectví ve studiu Williama Espera. Na živobytí si i přes svou nevelkou výšku (168 cm) přivydělávala prací modelky a rovněž jako šatnářka v restauraci, kde ji v roce 1994 objevil hledač talentů a nabídl ji práci (televizní reklamu na colu).

V 1999 pokračovala její kariéra i nadále postavami partnerek hlavních hrdinů a to v napínavé sci-fi TŘINÁCTÉ PATRO a v thrilleru NAVŽDY MÁ, kde zaujala především erotickou scénou s Josephem Fiennesem. Zatímco ve filmech střídala vedlejší role s postavami milenek/manželek hlavních mužských hrdinů, více se jí dařilo na divadle a také v soukromém životě. V roce 2004 se provdala za Toda Williamse, bývalého manžela Famke Jannsenové, se kterou se potkala na natáčení tří snímků, a to: HRÁČI, CELEBRITY (oba 1998) a DESATERO (2007).

Opravdu první výraznou, samostatnou hlavní rolí byla pro ní postava modelky erotických časopisů Bettie Page v životopisném snímku Mary Harronové TA ZNÁMÁ BETTIE PAGE (2005). Další významné role ztvárnila ve snímcích PUCCINY PRO ZAČÁTEČNÍKY (2006) a AMERICKÁ AFÉRA (2009). Českému televiznímu divákovi je pak známá především postavou Annie ze seriálu POLDA Z MARSU (2008).

V roce 2007 se jí narodil syn John.


8.11.1972
Deep River, Connecticut, USA
Gretchen Mol csfd

The InvisiblesPalmy a stožáryLucy má děťátkoTribeMuž na pravém místěMísto u mořeAnesteziePravdivý příběhLaggiesAmerická aféraStrom v srdciTenure3:10 Vlak do YumyDesateroMůj život idiotaValley of Light, ThePuccini pro začátečniceTa známá Bettie PageSexuální rekonstrukceÚžasní AmbersonoviAttractionPiknikSejměte CarteraJust LookingKolébka ve větruNavždy máSladký ničemaTřinácté patroGracelandHráčiHudba ze sousedního pokojeLovci mozkůUnaven zemřítKrycí jméno Donnie BrascoMá poslední sebevraždaSubway Stories: Tales from the UndergroundThe DeliCalm at SunsetPohřebSex po telefonuPerry MasonAmerický gigoloThe Twilight ZoneNightflyersYellowstoneChance


Aktualizace osobnostního profilu Gretchen Mol: 11.3. 2024 09:57