James McAvoy 45 let


James McAvoy se narodil 21. dubna 1979 v nejprůmyslovějším městě Skotska - Glasgow. V roce 1986 se jeho rodiče rozvedli a James byl společně se svojí sestrou Joy svěřen do péče prarodiči. Vyrůstal ve Skotsku a snil o tom, že se stane misionářem. Velice také miloval hru na kytaru a ragby.

Do širšího povědomí českých diváků se pak zapsal postavou kozlího muže Tumnuse v pohádkové fantasy LETOPISY NARNIE: LEV, ČARODEJNICE A SKŘÍŇ, zfilmované podle knižní předlohy C.S.Lewise. V roce 2006 pak kritiky zaujal rolí Nicholase Garrigana, mladého lékaře v úspěšném filmu o diktátorovi Adim Aminovi - POSLEDNÍ SKOTSKÝ KRÁL.

Získal řadu ocenění, v roce 2003 cenu Emmy za roli v seriálu DĚTI DUNY, o rok později ocenění britské Comedy Awards v kategorii - nejlepší herecký nováček a v roce 2006 získal cenu BAFTA v kategorii - nejlepší mladý objev roku.

J. McAvoy žije v Londýně a je ženatý s Anne-Marií Duff, jeho hereckou kolegyní ze seriálu SHAMELESS.


21.4.1979
Port Glasgow, Scotland, Velká Británie
James McAvoy csfd

Speak No EvilThe Book of ClarenceV bubliněMůj synTogetherSkleněnýTo Kapitola 2X-Men: Dark PhoenixDeadpool 2Sherlock KoumesAtomic Blonde: Bez lítostiAž na dnoRozpolcenýX-Men: ApokalypsaViktor FrankensteinA zase ti Mupeti!X-Men: Budoucí minulostZmizení Eleanor Rigbyové: OniChceš pěstí?SviňákTransZmizení Eleanor Rigby: OnZmizení Eleanor Rigby: OnaGnomeo & JulieVelká vánoční jízdaX-Men: První třídaKonspirátorPoslední neděleWantedPokáníVášeň a citPenelopePoslední skotský králZahřívací koloLetopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříňMacbethStringsUvnitř tančímWimbledonRozverná mládežBollywood QueenPřípady inspektora Lynleyho: Prkna, jež znamenají smrtBazénLorna DooneAngel Passes By, AnZa přední liniíThe Near RoomJeho temné esenceSandmanDaleká cesta za domovem


Aktualizace osobnostního profilu James McAvoy: 30.10. 2023 13:37