Rufus Sewell 56 let


Rufus Frederick Sewell se narodil 29.10.1967 v Twickenhamu. Jeho matka Jo pochází z Walesu, otec Bill Sewell byl australský animátor (podílel se např. na slavném beatlesovském snímku ŽLUTÁ PONORKA) a zemřel, když bylo Rufusovi 10 let. Vyrůstal s matkou a nevlastním otcem, má jednoho sourozence – bratra Caspara. Rufus byl dvakrát ženatý, poprvé krátce s asistentkou módního časopisu Yasmine Abdallah, jeho další ženou se stala herečka Amy Gardner, s níž má syna Billyho (nar. 2002). Přesto že manželství stále trvá, od r. 2004 žijí odloučeně, zůstali však dobrými přáteli a syn žije střídavě u obou rodičů.

Debutoval ve filmu Dona Boyda TWENTY-ONE, jeho první výraznou filmovou rolí byla postava psychotického Tima v thrilleru DIRTY WEEKEND (režie M. Winner). Nejčastěji však bývá obsazován do historických filmů, jako je NEBEZPEČNÁ KRÁSA, TRISTAN A ISOLDA, HAMLET (r. K. Branagh), PŘÍBĚH RYTÍŘE nebo ILUZIONISTA. Z televizní tvorby je to např. KAREL II.- MOC A VÁŠEŇ (z produkce BBC) nebo minisérie HELENA TROJSKÁ. Z dalších filmů stojí za zmínku romantické drama DIVOKÁ ZEMĚ, ILLUMINATA nebo vynikající melodrama PLAMENY LÁSKY (v originále CARRINGTON, někdy překládáno jako V žáru lásky), kde hraje malíře Paula Gertlera, jehož lásku neopětuje emancipovaná malířka Dora Carringtonová (Emma Thompson) kvůli svému komplikovanému vztahu s homosexuálním spisovatelem Lyttonem Stracheyem (Jonathan Pryce).


29.10.1967
Twickenham, Middlesex, Londýn, England, Velká Británie
Rufus Sewell csfd

Rozhovor dekádyThe UninvitedThe Trouble with JessicaČasOtecJudyBohové EgyptaCity of SinMrkáček BillProč zabili JežíšeDangerous LiaisonsHerculesThe Devil's HandAll Things to All MenI'll Follow You DownMořeAbraham Lincoln: Lovec upírůHotel NoirVěčný neklidCizinecKdo chce zabít Nancy?VinyanIluzionistaNezlomná vůlePaříži, miluji TěPrázdninyTristan a IsoldaLegenda o ZorroviZkrocení zlé ženyHelena TrojskáHladina adrenalinuBytost z hlubinPříběh rytířeDotek zlaTisíc a jedna nocDivoká zeměAt Sachem FarmIlluminataMartha, Frank, Daniel a LaurenceNebezpečná krásaSmrtihlavThe WoodlandersHamletVictoryFarma chabé útěchyHenry IVV žáru láskyBezvýznamný mužDirtysomethingDirty WeekendLast Romantics, The21Diplomatické vztahyKaleidoskop


Aktualizace osobnostního profilu Rufus Sewell: 1.3. 2024 16:18