Linda Fiorentino 66 let


Narodila se ve Filadelfii rodičům katolíkům, kteří přišli do Ameriky ze slunné Itálie s vidinou lepšího života. Ze všech jejích sedmi sourozenců byla považována za nejproblematičtější dítě, hlavně pro svou vzpurnost a tvrdohlavost. Na střední škole excelovala v matematických oborech a stala se šampionkou v basketbalu, za což jí byly její stálé prohřešky alespoň částečně tolerovány. Studovala Rosemont College, obor politické vědy se snem o velké politické kariéře.

Jako první filmová role jí byla nadělena cynická Carla ve teenagerském snímku VIDINA VÍTĚZSTVÍ. Začátek její kariéry byl bombastický, roli zvládla perfektně, kritici byly nadšeni. Avšak ihned po startu její kariéra stagnovala. Objevovala se před kamerou méně a méně a v podstatě jen v menších, nepodstatných rolích.

Linda Fiorentino je v očích tvůrců velice atraktivní žena, a právě proto byla často obsazována do rolí osudových žen, manipulátorek, chladnokrevných potvor, které padají za oběť převážně muži. Zazářila npř. ve filmech: DOSTANU TĚ!, JADE, ĎÁBELSKÁ SVŮDKYNĚ...mezi dalšími jsou to filmy jako: MUŽI V ČERNÉM, PŘES MRTVOLY, DOGMA.

Tato dodnes těžko polapitelná herečka se proslavila také tím, že ve své kariéře odmítla víc rolí než které nakonec ztvárnila. Místo ní získaly své slavné role Kelly McGillisová v akčním snímku Top Gun, Demi Mooreová v kriminální komedii Nejsme žádní andělé a Sharon Stoneová v erotickém thrilleru Základní instinkt.


9.3.1958
Filadelfie, Pennsylvania, USA
Linda Fiorentino csfd

Once More with FeelingLiberty Stands StillBalík penězRafinovaný zlodějZ jaké jsi planety?DogmaPřes mrtvolyKopanec do hlavyMuži v černémV labyrintu smrtiVětší než životJadeVražda v Las VegasZoufalé pronásledováníMůj kamarád duchĎábelská svůdkyněHra na zraduChain of DesireStrangersVe stínu ganguDospívání v QueensKřikNeónová říšeModernistéWildfireDostanu tě!Hledání vidinyPo zavírací doběAlfred Hitchcock uvádíDirectors: William Friedkin, The


Aktualizace osobnostního profilu Linda Fiorentino: 19.11. 2023 11:56